Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

EFG Day Κρήτη

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη όπου η Eurobank EFG διατηρεί 19 καταστήματα πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διοίκησης της Τράπεζας.
Ο Διευθύνων Συμβουλος της Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος σε ομιλίες του που παρακολούθησαν περίπου 250 επιχειρηματίες στα Χανιά και περισότεροι από 800 στο Ηράκλειο, επεσήμανε ότι «πρέπει η οικονομία μας να γίνει ικανή να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, υψηλής ποιότητας και να τα εξάγουμε με ανταγωνιστικούς όρους. Ο κ. Νανόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα υποστήριξης τομέων που έχουν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ανέφερε χαρακτηριστικά τον ποιοτικό τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την ναυτιλία».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ανοιχτό και χωρίς ενοχές, προσανατολισμένο στην τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας η οποία θα πρέπει να αποτελέσει και την κινητήρια δύναμη αυτής της διαδικασίας. Σε αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης οι τράπεζες πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά στο νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό και να ενισχύσουν πολύπλευρα και ουσιαστικά τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας μας. Η Eurobank αναλαμβάνει πλήρως, στο μερίδιο που της αναλογεί, την ευθύνη να συμμετάσχει στην αναγκαία συστράτευση δυνάμεων για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις».
Παράλληλα, υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος, «το κράτος πρέπει να τολμήσει οργανωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και το άνοιγμα κλειστών αγορών και επαγγελμάτων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας και της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βύρωνα Μπαλλή καθώς και από τους Γενικούς Διευθυντές κ.κ. Μιχάλη Βλασταράκη, Γεώργιο Μαρίνο, Ευάγγελο Κάββαλο, Παναγιώτη Μαντά και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας, επιθεώρησαν καταστήματα και μονάδες της Tράπεζας στην Κρήτη όπου ο Όμιλος διαθέτει 19 καταστήματα και απασχολεί περισσότερα από 220 άτομα, ενώ παράλληλα εκτός των τεσσάρων εξειδικευμένων μονάδων τραπεζικής Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων λειτουργούν  επίσης μία μονάδα Private Banking, μία μονάδα Leasing και τρία γραφεία της Eurobank Χρηματιστηριακής. Τα στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας είχαν συναντήσεις με παραγωγικές τάξεις, φορείς και εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τις συναντήσεις με τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων και των Ενώσεων Ξενοδόχων η διοίκηση της Eurobank είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να αναλύσει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε  για να τεθεί η οικονομία σε νέα μακροχρόνια αναπτυξιακή πορεία, ενώ παρουσίασε  τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Τράπεζα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για να ανταπεξέλθουν τη δύσκολη συγκυρία με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.