Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Νέο Επιχειρηματικό Κέντρο στην Κύπρο

Το 4ο κατά σειρά Επιχειρηματικό της Κέντρο στην Κύπρο εγκαινίασε στη Λεμεσό η Eurobank EFG. Πρόκειται για το δεύτερο Επιχειρηματικό Κέντρο που λειτουργεί η Τράπεζα στη Λεμεσό, ενώ ήδη λειτουργούν Επιχειρηματικά Κέντρα στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, με προγραμματισμό μέχρι τέλους του έτους να λειτουργήσει ακόμη μία μονάδα στη Λευκωσία, ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα η αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της Eurobank EFG στην Κύπρο.
Στο διάστημα των περίπου δύο ετών από την εγκατάστασή της στην Κύπρο, η Eurobank EFG κατέκτησε σημαντική θέση στην αγορά στους τομείς των επιχειρήσεων διεθνών δραστηριοτήτων και της τραπεζικής επιχειρήσεων, όπου σήμερα εξυπηρετεί περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις. Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα και στους χώρους του Private Banking και της Διαχείρισης Κεφαλαίων, όπου κατέχει ηγετική θέση. Στο πελατολόγιο της Τράπεζας περιλαμβάνεται σημαντικός αριθμός κυπριακών, αλλά και ξένων εταιριών, με  υπόλοιπα χρηματοδοτήσεων που φθάνουν τα €450 εκατ. με τις καταθέσεις να αγγίζουν το €1,2 δισ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Νικόλαος Νανόπουλος, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες επιχειρηματίες και παράγοντες της Κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου της Eurobank EFG στη Λεμεσό, υπογράμμισε ότι «ο τραπεζικός Όμιλος της Eurobank EFG με ηγετική θέση στην Ελλάδα και διευρυμένη παρουσία σε άλλες 7 χώρες, αναπτύσσει δραστηριότητα και κτίζει όλο και πιο στενές δημιουργικές και μακροπρόθεσμες σχέσεις με την κοινωνία και την  οικονομία της Κύπρου».
Χαρακτήρισε την Κυπριακή Οικονομία εξαιρετικά εξωστρεφή και ανοιχτή όπου και λόγω της μακροοικονομικής σταθερότητάς της, συνιστά «ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ευνοϊκό και φιλικό για την επιχειρηματική ανάπτυξη και πρωτοβουλία. Κατά συνέπεια δημιουργούνται ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης για τις δραστηριότητες της Eurobank EFG στην Κύπρο, όπου η παρουσία της Τράπεζας αποτελεί εξαρχής μια ξεκάθαρη και μακροπρόθεσμη στρατηγική επιλογή». Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις για να επισημάνει ότι «διαφαίνεται σταδιακά μια τάση σταθεροποίησης και επανεργοποίησης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως επίσης πιθανή επιστροφή της διεθνούς οικονομίας σε μία, έστω και αναιμική, ανάκαμψη, αρχικά στις ΗΠΑ και αργότερα και στην Ευρώπη». Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Νανόπουλος, χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα στηριχθεί και θα στηρίξει την εξωστρέφεια, τον εξαγωγικό προσανατολισμό, τη μακροχρόνια αποταμίευση, την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα. Και υπεγράμμισε τις δεσμεύσεις που πρόσφατα ανέλαβε η Eurobank EFG προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Νικόλαος Καραμούζης αναφερόμενος στην παρουσία της Τράπεζας στην Κύπρο τόνισε ότι σε περίπου δύο χρόνια από τη λειτουργία της η Eurobank EFG είναι σήμερα η 5η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Κύπρο και παρατήρησε ότι στόχος είναι να διαδραματίσει  καίριο ρόλο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σ’ ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, όπως η Κύπρος που είναι και θα παραμείνει ισχυρό, ανοιχτό στον ανταγωνισμό. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, πρόσθεσε ο κ. Καραμούζης, η Eurobank EFG προσφέρει σε επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων που είναι εγκατεστημένες στην Κύπρο, σε πελάτες Private Banking, σε θεσμικούς επενδυτές και στον τομέα Διαχείρισης Κεφαλαίων όχι μόνο καινοτόμα προϊόντα, αλλά και ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις, συνεχώς αναβαθμιζόμενες ποιοτικά. Ο κ. Καραμούζης κατέληξε αναφερόμενος στον πελατοκεντρικό προσανατολισμό της Eurobank, ο οποίος, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό περιβάλλον της Κύπρου για την επιχειρηματικότητα, δημιουργεί ασφαλείς προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάδειξη της Κύπρου ως μοναδικού επιχειρηματικού κέντρου διεθνούς σημασίας στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG στην Κύπρο, κ. Μιχάλης Λούης, σε σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη σταδιακά αυξανόμενη επιχειρηματική παρουσία της Τράπεζας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει σημαντικά μερίδια στην έντονα ανταγωνιστική τραπεζική αγορά και τόνισε ότι μεσοπρόθεσμα τα υφιστάμενα σήμερα 4 Επιχειρηματικά Κέντρα θα αυξηθούν σε 10, με παράλληλο στόχο η Eurobank EFG στην Κύπρο να γίνει τράπεζα πρώτης επιλογής.
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Κύπρο οι κ. Ν. Νανόπουλος και Ν. Καραμούζης έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κύπρου ενημερώθηκε για τις σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της Eurobank στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα και του ευνοϊκού καθεστώτος που προσφέρεται για το επιχειρείν. Καθώς επίσης και για τις διαγραφόμενες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο μετά την κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Παράλληλα, το κλιμάκιο της Διοίκησης της Τράπεζας, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Κολακίδης και η CFO, κα Πόλα Χατζησωτηρίου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χαρίλαο Σταυράκη, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, τη Διοίκηση του Κυπριακού Επιμελητηρίου και οικονομικούς παράγοντες της Κύπρου.