Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Νέα εταιρική ταυτότητα της Eurobank TEKFEN στα πλαίσια της σύμπραξης του ομίλου Tekfen και της Eurobank EFG

Η νέα εταιρική ταυτότητα της Τράπεζας Eurobank Tekfen παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008) στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάσθηκαν οι βασικοί άξονες της στρατηγικής και οι στόχοι της Τράπεζας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην αγορά της Τουρκίας. Στη συνέντευξη παρέστησαν οι κ.κ. Erhan Öner Πρόεδρος του Ομίλου Tekfen, Νικόλαος Νανόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG, Νικόλαος Καραμούζης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG και Αντιπρόεδρος της Eurobank Tekfen, Ercan Kumcu Πρόεδρος της Eurobank Tekfen, και Mehmet N. Erten Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Tekfen.
Ο κύριος Erhan Öner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tekfen, ενός από τους πλέον σημαντικούς ομίλους εταιρειών στην Τουρκία που ελέγχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Tekfen, εξέφρασε τόσο την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων όσο και την εμπιστοσύνη του στις θετικές προοπτικές της τράπεζας στην τουρκική αγορά. “Αισθάνομαι υπερήφανος για τις εξελίξεις που αφορούν στην τράπεζα και απορρέουν από την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Tekfen και της Eurobank EFG. Η οικονομική ευρωστία, η εμπειρία και η δέσμευση των δύο εταίρων ως προς την στενή τους συνεργασία, θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και την επιτυχία της Eurobank Tekfen”, δήλωσε ο κ. Oner.
Ο κ. Νικόλας Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG, που ελέγχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Tekfen, δήλωσε: “Τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι πρόσφατες επιτυχίες της τουρκικής οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ισχυρότερα απ’ ό,τι κατά το παρελθόν. Η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται πλέον σε ένα βιώσιμο πρόγραμμα μακροπρόθεσμων μακροοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ενίσχυσαν τα βασικά οικονομικά της μεγέθη θωρακίζοντάς την παράλληλα από εξωγενείς κραδασμούς. Αναμένεται αντιστοίχως ο τραπεζικός τομέας να συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών της Τουρκίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιθυμούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας”.
Η πελατειακή βάση της Eurobank Tekfen αποτελείται κατά κύριο λόγο από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, επιχειρήσεις με τις οποίες η Τράπεζα διατηρεί μακρά και στενή επιχειρηματική σχέση. Επιπροσθέτως, η Eurobank Tekfen εξυπηρετεί και ιδιώτες πελάτες– κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφανείας.
Ο κ. M. N. Erten, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Tekfen, δήλωσε: “Η νέα μας ταυτότητα αντανακλά την στενή σχέση που συνδέει τους μετόχους καθώς και την ανάπτυξη της Τράπεζας σε ένα σύγχρονο και ισχυρό χρηματοοικονομικό οργανισμό, που συνδυάζει την εμπειρία του Ομίλου Tekfen με το καινοτόμο πνεύμα και το επιτυχημένο επιχειρησιακό μοντέλο της Eurobank EFG”.
“Το 2007, η Eurobank Tekfen διέθετε δίκτυο 37 καταστημάτων. Η στρατηγική μας για το μέλλον εστιάζει σε ταχύτερη ανάπτυξη στους τομείς της Τραπεζικής Επιχειρήσεων και τραπεζικής Κεφαλαιαγορών μέσω της παροχής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Τουρκία, οι οποίες υπολογίζεται ότι αριθμούν περί τα 2,5 εκατομμύρια. Επίσης, σταδιακά θα ενισχύσουμε την παρουσία της Τράπεζας στο χώρο της εξυπηρέτησης των νοικοκυριών. Γενικότερα, η Τράπεζα στοχεύει σε αύξηση των υπολοίπων ανά πελάτη και σε ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων με άλλες χώρες στην περιοχή”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Tekfen, κ. Mehmet N. Erten.
“Κατά το τελευταίο έτος ενισχύσαμε επίσης τις ομάδες στελεχών μας που ασχολούνται με  μεγάλες επιχειρήσεις, χρηματοδοτικές μισθώσεις και Factoring (Large Corporate, Leasing and Factoring), τομείς στους οποίους σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε ταχέως. Επιπλέον, η Eurobank Tekfen σκοπεύει να διεισδύσει σε νέους αναπτυσσόμενους κλάδους της τραπεζικής αγοράς, όπως η διαχείριση κεφαλαίων και διαθεσίμων. Εξάλλου, η Τράπεζα αποσκοπεί σε ουσιαστική περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της εντός των επομένων ετών και σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο χώρο της κεφαλαιαγοράς μέσω της EFG Istanbul Securities”, ανέφερε ο κ. Erten.
Το σύνολο του ενεργητικού της Eurobank Tekfen αυξήθηκε κατά 147% το 2007, φθάνοντας τα 2,8 δις YTL-νέες Τουρκικές Λίρες ($2,42 δισ.) και ως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να φθάσει τα 3,6 δις. YTL ($ 3,11 δισ.).

Συνέντευξη Τύπου Διοίκησης Eurobank Tekfen στην Κων/πολη.

Διακρίνονται από αριστερά: Νικόλαος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος της Eurobank Tekfen και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank EFG, Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank EFG, Erhan Öner, Πρόεδρος του Ομίλου Tekfen, Mehmet N. Erten, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Tekfen, Elif Bilgi, Μέλος του Δ.Σ. Eurobank Tekfen.