Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Ο περιφερειακός διαγωνισμός Beyond Hackathon αναδεικνύει καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών FinTech (Financial Technology). Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank με σκοπό να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και να ενισχύσει την ανάπτυξη εταιρειών FinTech στην Ελλάδα.

Ενθαρρύνουμε την ανοιχτή καινοτομία FinTech

Με τον περιφερειακό διαγωνισμό Beyond Hackathon ενθαρρύνουμε και επιβραβεύουμε την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο FinTech. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν άτομα από διάφορες ειδικότητες: software developer, marketer, designer και business developer, καθώς και εταιρείες startup από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Για 48 ώρες οι ομάδες συνεργάζονται. Μαζί αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την τραπεζική εμπειρία του πελάτη. Συν-διαμορφώνουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όλες οι ομάδες:

 • Παρακολουθούν ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες σχετικά με την τεχνολογία και τις εξελίξεις στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
 • Δικτυώνονται και λαμβάνουν mentoring από στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες.
 • Αξιοποιούν το Eurobank API (application programming interface) για να αναπτύξουν ευκολότερα τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Οι ομάδες που διακρίνονται στον διαγωνισμό κερδίζουν χρηματικό έπαθλο. Τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούν με την Eurobank για να αναπτύξουν το προϊόν τους. Τις ενθαρρύνουμε να καταθέσουν το επιχειρηματικό σχέδιό τους στο πρόγραμμα egg – enter•grow•go για να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Τις υποψηφιότητες αξιολογεί η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν επιχειρηματίες, venture capitalists και στελέχη της Eurobank.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Το Beyond Hackathon ξεκίνησε το 2016. Είναι ο πρώτος περιφερειακός διαγωνισμός Hackathon στην Ελλάδα που εστιάζει στον κλάδο FinTech. Στις 2 επιτυχημένες διοργανώσεις του μέχρι σήμερα:

 • 7 καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα βραβεύτηκαν. Απονείμαμε 6 χρηματικά έπαθλα και 1 ειδικό βραβείο συμμετοχής.
 • 52 ομάδες συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
 • Πάνω από 320 άτομα δήλωσαν συμμετοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τον διαγωνισμό Beyond Hackathon αναδεικνύουμε την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Προωθούμε τη συνεργασία μεταξύ εγχώριων και διεθνών οικοσυστημάτων τεχνολογικής καινοτομίας.

Πραγματοποιούμε αυτήν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation και The Cube, που στηρίζουν νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Με τον διαγωνισμό Beyond Hackathon στηρίζουμε τη συνεργατικότητα και την ανάπτυξη της ανοιχτής καινοτομίας. Πιστεύουμε πως:

 • «Το Beyond Hackathon φέρνει νέες ιδέες, κλίμα συνεργασίας και καινοτόμες προσεγγίσεις. Με τις προσπάθειές μας δημιουργείται οικοσύστημα FinTech και στην Ελλάδα». 
 • «Η επένδυση στην ανοιχτή καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας με την επιβράβευση της προσπάθειας των νεοφυών ομάδων συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία». 
 • «Τέτοιες διοργανώσεις αναδεικνύουν τα ταλέντα που κρύβει η χώρα μας και μπορούν να παράγουν ευκαιρίες ώστε να μείνουν κοντά μας». 

Και συνεχίζουμε

Διοργανώνουμε και φέτος το Beyond Hackathon και αναζητούμε ομάδες με καινοτόμες ιδέες που:

 • Βελτιώνουν την τραπεζική εμπειρία του πελάτη.
 • Ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις.
 • Δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.

Ο 3ος Διαγωνισμός Beyond Hackathon 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 24 Ιουνίου.