Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ο εξοπλισμός του πρώτου φοιτητικού σπιτιού είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής. Όμως, εάν οργανωθείτε καλά και φτιάξετε σωστά τη λίστα αγορών σας, η διαδικασία της μετακόμισης θα εξελιχθεί σε μια απολαυστική διαδικασία. Ακολουθούν ιδέες και συμβουλές για το τι χρειάζεται το φοιτητικό σπίτι σας.

   
Αγορές για όλες τις δουλειές

Αγορές για όλες τις δουλειές

Εάν το σπίτι που θα επιλέξετε δεν είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικές συσκευές, τότε, σε πρώτη φάση, είναι πολύ σημαντικό να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα για να είναι λειτουργικό.

Ψυγείο, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων μπαίνουν πρώτα στην λίστα αγορών, καθώς είναι προτεραιότητα για ένα καινούργιο σπίτι.

Ωστόσο, καλό είναι να μετρήσετε από πριν τους χώρους στην κουζίνα και το μπάνιο, ώστε να ξέρετε τι διαστάσεις χρειάζεται να έχουν οι συσκευές που θα επιλέξετε.

Σε δεύτερο χρόνο, εξίσου σημαντικά για τον εξοπλισμό ενός σπιτιού είναι η ηλεκτρική σκούπα και το σίδερο, ενώ χρήσιμες και οικονομικές αγορές είναι η τοστιέρα, η καφετιέρα και ο βραστήρας.

Αγορές για όλες τις δουλειές
Σωστές επιλογές

Σωστές επιλογές

Για τον εξοπλισμό του σπιτιού σας καλό είναι να επιλέξετε συσκευές σύμφωνα με τις ανάγκες της φοιτητικής ζωής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο μικρό πλυντήριο ρούχων ή ψυγείο από αυτό που χρειάζεται μια οικογένεια. Επιπλέον, μπορεί στον χώρο σας να εξυπηρετεί καλύτερα ένα πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης.

Επίσης, ανάλογα με το είδος θέρμανσης που έχει το σπίτι (αυτόνομη ή κεντρική) μπορεί να σας συμφέρει να αγοράσετε air condition. Εάν κάποιο δωμάτιο του σπιτιού έχει υγρασία, ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε αφυγραντήρα.

Σε κάθε περίπτωση, βασικό μέλημα πριν επιλέξετε οποιαδήποτε συσκευή είναι να δείτε εάν λειτουργεί οικολογικά, ώστε να διατηρείτε χαμηλό το περιβαλλοντικό αποτύπωμά σας.

Σωστές επιλογές
Σωστή συντήρηση

Σωστή συντήρηση

Καλό είναι να καθαρίζετε συχνά τις οικιακές συσκευές σας, ώστε να μην πιάνουν δυσάρεστες μυρωδιές και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται να κάνετε μία πλύση χωρίς ρούχα, μόνο με χλωρίνη ή με ξύδι και σόδα, μία φορά στους τρεις μήνες. Επίσης, καλό είναι να καθαρίζετε τη θήκη του απορρυπαντικού και του μαλακτικού δύο φορές τον χρόνο. Εάν έχει μαζέψει βρωμιά, μπορείτε να τη μουλιάσετε σε μια λεκάνη με νερό και χλωρίνη.

Εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, καλό είναι να καθαρίζετε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανάκι με σαπούνι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το ψυγείο σας με απαλά καθαριστικά. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, κόψτε 2-3 λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό τους. Βάλτε λίγο αλάτι μέσα στα λεμόνια και σκορπίστε τα σε διάφορα σημεία στο ψυγείο σας.

Σωστή συντήρηση