Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Μαίου 2005, κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλαο Νανόπουλο καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την αγορά της γείτονος χώρας.
Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Μαίου 2005, κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias   με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλαο Νανόπουλο καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την αγορά της γείτονος χώρας. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την πρόσφατη επένδυση της Eurobank στη γειτονική χώρα για την αγορά της χρηματιστηριακής εταιρίας HS Istanbul Menkul Degerler A.S.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Νανόπουλος είχε επαφές με παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της Τουρκίας. Η ελληνική αποστολή των Ελλήνων επιχειρηματιών και των στελεχών της Τράπεζας, έγινε επίσης δεκτή και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Σε γεύμα που διοργανώθηκε για τον επίσημο εορτασμό της επένδυσης της Τράπεζας στην Τουρκία παρακάθισαν περισσότεροι από 100 Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες. Στην ομιλία του ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε τη σταθερή βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών στο χώρο του εμπορίου και των επενδύσεων τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα, υπό προϋποθέσεις, σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση. Ειδικότερα, ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως η Τουρκία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού και στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών. Στο χρηματοπιστωτικό χώρο η συνεργασία με ξένους εταίρους μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία, πρόσβαση στης διεθνείς αγορές και σημαντικούς πόρους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται τελευταία μεγάλο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών τραπεζών για την τουρκική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, η εξαγορά της χρηματιστηριακής HC Istanbul Menkul Degerler A.S.  αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών».
Σημειώνεται ότι η HC Istanbul Menkul Degerler A.S. που μετονομάστηκε σε EFG Istanbul Securities SA, είχε συνολικό μερίδιο αγοράς 2,35% κατά το πρώτο τετράμηνο του 2005, με την πρώτη χρηματιστηριακή εταιρεία να έχει μερίδιο αγοράς 5,97%.  Το 2004, η HC Istanbul Menkul Degerler A.S. βραβεύθηκε από διεθνείς οίκους, οι οποίοι την κατέταξαν στην πρώτη θέση μεταξύ των αντιστοίχων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία για το τμήμα της ανάλυσης αγορών, στο οποίο και εξειδικεύεται με επιτυχία.  Η HC Istanbul Menkul Degerler A.S. έχει εξάλλου επιδείξει επιτυχημένη δραστηριότητα στην παροχή συμβουλών και υπηρεσιών και στους τομείς των ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων εταιρειών καθώς και στη διάθεση, με ιδιωτική τοποθέτηση, μετοχών εισηγμένων εταιρειών.