Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" Εκδήλωση βράβευσης αριστούχων των σχολείων της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. 25/11/2004

Χορηγίες που αφορούν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό είναι οι καλύτερες και αποτελεσματικότερες και στηρίζονται με ικανοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας».
«Χορηγίες που αφορούν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό είναι οι καλύτερες και αποτελεσματικότερες και στηρίζονται με ικανοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας». Αυτό υπογράμμισε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου σε εκδήλωση που έγινε χθες Πέμπτη (25/11/2004) με πρωτοβουλία της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, όπου και βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2004.
Η υπουργός συνεχάρη την Eurobank για την πρωτοβουλία της αυτή, η οποία αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα που φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου, επισημαίνοντας ότι το Πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται έχει συγκεκριμένο στόχο, να επιβραβεύει την προσπάθεια και την άμιλλα μεταξύ των μαθητών.
Από την πλευρά της Eurobank ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ξενοφών Νικήτας, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της Τράπεζας για την κοινωνική παρουσία του ομίλου τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια των νέων μας για μόρφωση και εκπαίδευση σαν την πιο ασφαλή διέξοδο για την προσωπική και την επαγγελματική τους εξέλιξη με βάση αξίες όπως η αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και τις λειτουργίες της κοινωνίας, η συνέπεια, η υγιής φιλοδοξία και η ευγενής άμιλλα».
Κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Αθήνας που είναι η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε την Πρωτεύουσα, λόγω του μεγάλου αριθμού των Λυκείων και των βραβευομένων μαθητών των σχολείων Δυτικής Αττικής και Πειραιά, βραβεύθηκαν 144 απόφοιτοι από 166 Λύκεια της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.
Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που έχει καθιερώσει από πέρυσι η Eurobank, αποτελεί μια μεγάλη πρωτοβουλία που έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική χορηγική παρουσία του Ομίλου, στην Παιδεία αλλά και στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.  Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την προσπάθεια της νέας γενιάς για περισσότερη γνώση και μόρφωση, να συμβάλλει στην κατάκτηση των υψηλών της στόχων και παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του τραπεζικού ομίλου στην κοινωνική ζωή του τόπου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον ή την αριστούχο απόφοιτο μαθητή ή μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή εσπερινά.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από το ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης, τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Στο χαιρετισμό της, η υπουργός κα Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. «Το ανθρώπινο κεφάλαιο, αποτελεί το πιο σημαντικό, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για τον τόπο μας, στο οποίο από κοινού πρέπει να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα. Το σύστημα της Παιδείας μας οφείλει να δώσει ίσες ευκαιρίες επίδοσης σε όλους τους νέους αλλά και να στηρίξει περισσότερο εκείνους που χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Η καθαρή επίδοση, σε μια διαγωνιστική διαδικασία είναι πάντα ένα μεγάλο στοίχημα και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τη Eurobank που είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Ξενοφών Νικήτας αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της Eurobank για την κοινωνική παρουσία του ομίλου μέσω των χορηγικών προγραμμάτων για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ο κ. Ξ. Νικήτας επεσήμανε ότι εξελίσσεται σε έναν ζωντανό και επιτυχημένο θεσμό, που θέλουμε να αποτελέσει μια στερεή, διαχρονική γέφυρα επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία και ιδιαίτερα με τους νέους.  Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, πιστεύουμε πως ένας ισχυρός οικονομικός οργανισμός όπως η Eurobank, χτίζει μια σταθερή, αμφίδρομη και δημιουργική σχέση με την κοινωνία επιστρέφοντας έτσι ένα μέρος του οικονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνει μέσα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της.