Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Εκδήλωση Exportgate

Η νέα, πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη ExportGate.gr, που αναβαθμίζει ριζικά τις δυνατότητες ηλεκτρονικής δικτύωσης των Ελλήνων εξαγωγέων, δίνοντάς τους ευκαιρίες πρόσβασης σε νέες αγορές ή διεύρυνσης των εμπορικών επαφών τους σε ήδη υπάρχουσες, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το ExportGate.gr είναι άλλη μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος προώθησης των ελληνικών εξαγωγών Go International, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με τους τρεις βασικούς εξαγωγικούς φορείς της χώρας, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ και ΣΕΚ, καθώς και με τον ΣΕΒ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιτυχία της πλατφόρμας. Η κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχύτητα, όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Διότι μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε την ύφεση και την τεράστια ανεργία, που δοκιμάζουν σήμερα τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε νέο πλούτο και νέες δουλειές», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Επομένως, κάθε πρωτοβουλία -όπως το Exportgate- που στηρίζει την προσπάθεια αυτή, είναι πολύτιμη. Γι' αυτό και εμείς από την πλευρά μας θα το στηρίξουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος σημείωσε στην ομιλία του ότι «είναι προφανές πως η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών πρέπει να αποτελέσει κύρια προτεραιότητα και πυλώνα του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη ώστε να καρπωθούμε τα οφέλη από την τάση για διεύρυνση της παγκόσμιας ζήτησης. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τα συγκριτικά μας πλεονέκτημα και να δώσουμε πνοή στην παραγωγική μας προσπάθεια, στηρίζοντας την ανάπτυξη και καταπολεμώντας τη μάστιγα της ανεργίας». «Σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος, «ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος είναι κομβικός. Ιδιαίτερα ο ρόλος της Eurobank αλλά και τώρα της Εθνικής Τράπεζας στην προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας πρέπει να θεωρείται δεδομένος».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι “η Ευρωπαϊκή εμμονή στη μονομερή λιτότητα πέρασε στο επόμενο στάδιο της μονομερούς αυθαίρετης αλλαγής των κανόνων, με βάση όχι το καλό των πολιτών, αλλά την ιδεοληψία. Ο προαναγγελθείς πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει και το ευρώ που γνωρίζουμε είναι το πρώτο του θύμα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο για την Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει περιορισμένα όρια και ενέχει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος. Να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της –πέρα από την όποια τρόικα. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι καιρός να καταλάβει η Ελλάδα ότι ο χρόνος τελείωσε.”

Στην ηλεκτρονική βάση του ExportGate.gr περιλαμβάνονται ήδη περισσότερες από 650 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και πλέον των 30.000 διεθνών εταίρων, επιχειρήσεων με εισαγωγική δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου. Οι εξαγωγείς αλλά και οι δυνητικοί αγοραστές έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 20.000 reports, που καλύπτουν 180 χώρες. Για τη συγκρότησή της αναλύθηκαν, σε συνεργασία με τη Google, οι σχετικές διαδικτυακές συμπεριφορές των χρηστών σε βάθος 5ετίας.

Παράλληλα με την ευκαιρία που παρέχεται στις ελληνικές εταιρείες να προβληθούν σε όλο τον κόσμο, θα εξελιχθεί, επίσης σε συνεργασία με την Google, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προβολής των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, που περιλαμβάνει ηλεκτρονική καμπάνια σε 6 σημαντικές αγορές-στόχους, χρήση «έξυπνων διαφημίσεων», προβολή του ExportGate.gr σε σημαντικά διεθνή Business Forums, όπως το διεθνές συνέδριο της ΙΒΜ στις ΗΠΑ, roadshows σε χώρες-“στόχους”, σε συνεργασία με Επιχειρηματικούς Φορείς και διμερή επιμελητήρια.

Οι στόχοι, οι λειτουργίες και οι δυνατότητες της καινοτόμου αυτής διαδικτυακής πύλης, καθώς και οι ευκαιρίες που παρουσιάζει για τους Έλληνες εξαγωγείς αναλύθηκαν σε πάνελ με τη συμμετοχή των προέδρων του ΠΣΕ κας Χριστίνας Σακελλαρίδη, του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρη Λακασά και του ΣΕΚ κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, με συντονιστή τον επικεφαλής του τομέα Corporate Transactions Banking της Eurobank κ. Ανδρέα Χασάπη.

Η πύλη ExportGate.gr αποτελεί τον «ψηφιακό κόσμο» του Go International και θα έχει σημαντική προβολή σε μεγάλο αριθμό Ρώσων επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της επόμενης επιχειρηματικής αποστολής που προγραμματίζεται στο πλαίσιό του για τις 27 και 28 Μαΐου στη Μόσχα.

 

Ομιλία κ. Νικόλαου Νανόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank