Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Διοίκηση της Eurobank EFG στον ΕΣΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλλα και τα μέλη του Προεδρείου είχαν σήμερα μέλη της διοίκησης της Eurobank EFG, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Νανόπουλο.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, έγινε εκτεταμένη ανάλυση των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην αγορά ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επεισοδίων στην Αθήνα, και των άμεσων επιπτώσεων που είχαν στον εμπορικό κόσμο αυτήν την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων. Από πλευράς της η Εurobank EFG ενημέρωσε διεξοδικά το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, τόσο για τα μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσο και για τα έκτακτα μέτρα που ήδη έλαβε για την διευκόλυνση και ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων-πελατών της που υπέστησαν ζημιές, ώστε να μην ανακοπεί η λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα, η Eurobank προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία των καταστημάτων τους:
  • Διαθέτει νέα χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους με δυνατότητα έναρξης αποπληρωμής του δανείου μετά από 6 ή 12 μήνες.
  • Μειώνει έως 1% το επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων.
  • Παρέχει δυνατότητα αναστολής δόσεων έως 12 μήνες στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων δανείων.
  • Ενεργοποιεί τις υπηρεσίες της EUROLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, θυγατρικής του Ομίλου,  για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιπτώσεις για τον εμπορικό κλάδο, της διεθνούς κρίσης  που δοκιμάζει τις οικονομίες σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και τις Κεντρικές Τράπεζες ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την άμυνα έναντι της κρίσης και της ύφεσης στην πραγματική οικονομία.
Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η υλοποίηση του Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας θα συμβάλλει ουσιαστικά στην χρηματοδοτική υποστήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και σε συνδυασμό με την τάση μείωσης των επιτοκίων θα επιτρέψει τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση ικανοποιητικού ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης.
Η Eurobank από την πλευρά της επεσήμανε πως έχει προσαρμόσει τη στρατηγική της στις νέες συνθήκες που απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία και πλέον αποτελεσματικά μέσα ώστε, και μέσω ιδίων πόρων που επιτυχώς αντλεί, και μέσω του Προγράμματος, να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και να παρέχει τις πιστώσεις εκείνες που είναι αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την τόνωση της κατανάλωσης. Τονίστηκε παράλληλα ότι, η Τράπεζα έχει καταστήσει σαφές προς την πελατεία της, πως στις περιπτώσεις που αναφύονται δυσκολίες στην αποπληρωμή υποχρεώσεων από δανεισμό έχει την βούληση και εφαρμόζει με ευελιξία και σε συνεργασία με τους πελάτες, λύσεις που οδηγούν σε ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παναγής Καρέλλας, οι Αντιπρόεδροι κ.κ Σωτήρης Αντωνίου, Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, η Γενική Γραμματέας Κα Μαργαρίτα Ζούλοβιτς, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σταμάτης Τζάννες και οι Σύμβουλοι κ.κ Νικόλαος Γιαννέτος και Ηλίας Βλαχάκης. Από πλευράς Eurobank παρέστησαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Νανόπουλος, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καραμούζης και οι Γενικοί Διευθυντές της Τράπεζας κ. Ευάγγελος Κάββαλος, Γενικός Διευθυντής Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και κ. Παναγιώτης Μαντάς, Δικτύου Τραπεζικής Επιχειρήσεων.