Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το Απρίλιο του 2023 υπογράφηκε Κοινοπρακτικό Ομολογιακού Δάνειο της εταιρείας «ΠΑΣΙΦΑΗ ΟΔΟΣ, ΒΟΑΚ ΣΔΙΤ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» ύψους €225 εκ.

Η Τράπεζά μας ανέλαβε την κάλυψη του Ο/Δ κατά 50% από κοινού με την Alpha Bank, με σκοπό το την χρηματοδότηση για την μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του Β.Ο.Α.Κ μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα). Τα έσοδα του έργου, κατόπιν της ολοκλήρωσης κατασκευής του, θα προέρχονται από πληρωμές διαθεσιμότητας που καταβάλλονται από την Αναθέτουσα Δημόσια Αρχή.

Μέτοχοι της εταιρείας αποτελούν οι ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (55%), ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ (20%) και ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε. (25%), που κατέχουν εκτενή εμπειρία σε έργα υποδομών παραχωρήσεων στην χώρα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής προήλθε μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία πολλών εμπλεκόμενων μονάδων και συναδέλφων και ιδίως των: Structured Finance / Project Finance (Γ. Ανωμερίτη, Π. Σπανού, Σ. Μητρόπουλου), ΓΔΝΥ (Σ. Αποστολίδου, Δ. Γιαννούλα, Ι. Λουδάρου), Syndicated & Specialized Agency (Κ. Βουδούρη, Α. Κρικοριάν, Ε. Μοτάκη) και Treasury Corporate Sales (Τ. Παυλίδη και Ε.Αντωνακάκη).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ