Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Η αντίληψη του χρόνου είναι μια σχετική έννοια, αλλά συνδέεται άμεσα με κάθε πτυχή της ζωής μας. Ειδικά με την υγεία μας και το πώς αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν. Αλλά πριν αναλύσουμε το θέμα πιο διεξοδικά, ας ξεκινήσουμε με μια ιστορία.

Πόσο βαρύ είναι ένα ποτήρι νερό;


Μια καθηγήτρια ψυχολογίας, πριν ξεκινήσει τη διάλεξή της σήκωσε μέσα στο αμφιθέατρο ένα ποτήρι νερό και ρώτησε: «Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι;». Οι φοιτητές φώναξαν διάφορες απαντήσεις, όπως 150 ml, 200 ml, κτλ. Η καθηγήτρια όμως απάντησε ότι κατά την άποψή της το απόλυτο βάρος αυτού του ποτηριού δεν έχει σημασία. «Όλα εξαρτώνται από το πόση ώρα θα το κρατήσω. Αν το κρατήσω για ένα ή δύο λεπτά, είναι αρκετά ελαφρύ.

Αν το κρατήσω για μία ώρα, το βάρος του μπορεί να κάνει το χέρι μου να πονάει λίγο. Αν το κρατήσω για μια ολόκληρη ημέρα, το χέρι μου πιθανότατα θα μουδιάσει από τον πόνο και μπορεί ακόμη και να παραλύσει προσωρινά, αναγκάζοντάς με να ρίξω το ποτήρι στο πάτωμα. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο περισσότερο το κρατάω, τόσο πιο βαρύ μου φαίνεται.»

Με αυτό το παράδειγμα, η καθηγήτρια ήθελε να παραλληλίσει το ποτήρι νερό με το στρες και τις ανησυχίες της ζωής. Εάν μας περιτριγυρίζουν για λίγο, τίποτα δεν συμβαίνει και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά.

Όσο περισσότερο τα κουβαλάμε όμως, τόσο μεγαλώνει ο πόνος. Το ίδιο πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσουμε με ένα πρόβλημα υγείας. Στο μυαλό μας, ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας θα συνοδευτεί μεν από στρες και ταλαιπωρία, τόσο για εμάς, όσο και για τα οικεία μας πρόσωπα, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό.

Σκεφτόμαστε ότι η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη ή ότι μπορούμε να βρούμε βοήθεια από κάπου για να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί αναμονή για τις εξετάσεις ή την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ότι το νοσοκομειακό φαγητό δεν είναι καλό, αλλά τουλάχιστον τα έξοδα νοσηλείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω είναι λογικές σκέψεις και συνήθως σχηματίζουν τον αντίλογο στην πρόταση επένδυσης σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας. Όμως, όπως και με το παράδειγμα με το ποτήρι, τι συμβαίνει όταν ένα πρόβλημα υγείας χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για την αντιμετώπισή του;

Όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα υγείας που χρειάζεται νοσηλεία ή θεραπείες σε νοσοκομείο, γνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στις δημόσιες δομές υγείας: μεγάλες λίστες αναμονής, δύσκολες συνθήκες διαμονής, έξοδα που δεν έχουν προϋπολογιστεί κ.λπ.

Ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH AEAZ που προσφέρεται από την Eurobank, παρέχει πολλά προνόμια και καλύψεις που ανταποκρίνονται στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Επιπλέον η φροντίδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας πριν αυτά συμβούν, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του στρες και της ανησυχίας απέναντι στην αβεβαιότητα του μέλλοντος. Έτσι, ζείτε τη ζωή σας γνωρίζοντας ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα χωρίς αχρείαστη ταλαιπωρία και άγχος.

H ασφάλεια υγείας Εξασφαλίζω περίθαλψη για όλους της Eurolife FFH ΑΕΑΖ που προσφέρεται από την Eurobank, παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη για εσάς και το παιδί σας με προνόμια και καλύψεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.  Καλύπτει τα έξοδά σας σε νοσοκομεία και κλινικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περιλαμβάνει δωρεάν check-up κάθε χρόνο και επιδόματα.

Επικοινωνήστε με τον Personal Banker σας για να ενημερωθείτε αναλυτικά και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με προσιτό κόστος.