Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η ομάδα του Eurobank Research στο πλαίσιο των Focus Economics Awards. Κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των εγχώριων οργανισμών και την 3η σε διεθνές επίπεδο, για την πρόβλεψη της πορείας του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2019 με μοντέλο και εκτίμηση από τον Δρa Τάσο Αναστασάτο, επικεφαλής της ομάδας του Eurobank Research.

Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε διακρίσεις και για τις προβλέψεις της αναφορικά με την οικονομία της Κύπρου, καταλαμβάνοντας την 1η θέση, σε διεθνές επίπεδο, για τις προβλέψεις συνολικά για την οικονομία και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και τη 2η θέση για την πρόβλεψη του ΑΕΠ, του πληθωρισμού και του δημοσιονομικού ισοζυγίου (αναλυτής που παρακολουθεί την κυπριακή οικονομία: Ιωάννης Γκιώνης). Τέλος, κατέλαβε τη 2η θέση στην πρόβλεψη του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Σερβίας (αναλύτρια που παρακολουθεί την σερβική οικονομία: Μαρία Κασόλα). 

Η Focus Economics είναι ένας κορυφαίος φορέας οικονομικής ανάλυσης και προβλέψεων σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε μήνα διεξάγει έρευνα στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1.200 κορυφαίοι οικονομολόγοι σε εθνικές και διεθνείς τράπεζες, οικονομικά ινστιτούτα και εταιρείες οικονομικών ερευνών αναφορικά με τις προβλέψεις τους για τους κύριους οικονομικούς δείκτες, από τον μέσο όρο των οποίων προκύπτουν και οι μέσες προβλέψεις (Consensus Forecasts). Τα βραβεία της αναδεικνύουν τις πιο ακριβείς προβλέψεις αυτών των δεικτών από τους κορυφαίους οικονομικούς αναλυτές που συμμετέχουν στην έρευνα.

Οι διακρίσεις της ομάδας του Eurobank Research αποτελούν επιστέγασμα της τεχνογνωσίας της και μιας διαχρονικά συνεπούς επίδοσης και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν το κύρος της Eurobank ως οργανισμού πρώτης αναφοράς για τα ζητήματα οικονομικής ανάλυσης.