Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
 

Η επιβράβευση της αριστείας στην Παιδεία είναι ένας από τους βασικότερους στρατηγικούς πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, η οποία εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank υλοποιεί από το 2003 και για 16 συναπτά έτη το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Πρόγραμμα επιβραβεύει τον πρώτο αριστούχο απόφοιτο από κάθε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο που λειτουργεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους αριστούχους μαθητές και τις μαθήτριες που συγκέντρωσαν τον υψηλότερο αριθμό μορίων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο οποίος είναι πάνω από 18.000 μόρια.
Η επιβράβευση του κάθε πρώτου αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800€.

Για το σχολικό έτος 2017-2018 βραβεύτηκαν 890 αριστούχοι σε οκτώ εκδηλώσεις βράβευσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Βόλο, τα Ιωάννινα, τη Βέροια και την Τρίπολη. Στα 16 χρόνια ζωής του θεσμού, έχουν συνολικά βραβευτεί 17.725 μαθητές, πολλοί από τους οποίους σήμερα διακρίνονται στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της Ελλάδας.

Η τελευταία και πανηγυρική τελετή βράβευσης, στο τέλος κάθε ετήσιου Προγράμματος, πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής. Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύονται «οι πρώτοι εκ των πρώτων» αριστούχοι μαθητές κάθε Νομού της χώρας. 
Η βράβευση των αριστούχων πραγματοποιείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία της διοίκησης της Τράπεζας, των οικογενειών των αριστούχων και σημαντικών θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων. 

Μάθετε περισσότερα