Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Οι πρόσφατες αναλύσεις και μελέτες συγκλίνουν πως το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί μια μείζονα πρόκληση για την Ελλάδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Το δημογραφικό ως ζήτημα έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες καθώς απαιτεί πρωτοβουλίες με μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Στην Eurobank αναγνωρίζουμε την εθνική διάσταση του δημογραφικού ζητήματος και αναλαμβάνουμε δράσεις για την αντιμετώπισή του.

Πιστεύουμε πως η λύση του δημογραφικού δεν μπορεί παρά να έρθει και μέσα από τη στήριξη της οικογένειας. Με την πρωτοβουλία ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα ζευγάρια να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, περιορίζοντας κατά το δυνατόν τα αντικειμενικά, υλικά εμπόδια.

Η πρωτοβουλία μας αρθρώνεται γύρω από πέντε άξονες και έχει ως επίκεντρο τους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου. Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε εκεί, καθώς τα εμπόδια πρόσβασης στην υγεία και την εκπαίδευση είναι πιο έντονα και ίσως καθιστούν την απόφαση για δημιουργία οικογένειας ακόμα πιο δύσκολη. Με βάση αυτά, προχωρήσαμε σε:

 • Ενέργειες κοινωνικής ευθύνης
  Συνεργαζόμαστε με την Αποστολή, ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την αποστολή σημαντικού αριθμού βρεφικών πακέτων, στηρίζοντας τους νέους γονείς με είδη βασικής ανάγκης (διατροφής, ρουχισμού, κλπ.) για το πρώτο έτος ζωής του μωρού. Επίσης, μέσα από τη συνεργασία μας με την Be-live φροντίζουμε ώστε ζευγάρια στα ακριτικά νησιά να ενημερωθούν και να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
  Είναι γεγονός ότι οι προκλήσεις για τις οικογένειες πολλαπλασιάζονται σε κάθε στάδιο από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση κάθε παιδιού. Η πρωτοβουλία μας αναγνωρίζει αυτές τις προκλήσεις και παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης μέσω της πανελλαδικής γραμμής συμβουλευτικής στήριξης 115 25 της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», και παράλληλα φροντίζει για τη διοργάνωση ψυχοσυμβουλευτικών σεμιναρίων.
 • Δωρεάν ασφαλιστικά πακέτα πρωτοβάθμιας υγείας για τα πρώτα δύο χρόνια του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της δωρεάν αεροδιακομιδής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 • Στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους για τη στέγαση της νέας οικογένειας.
 • Επιβράβευση αγορών με το πρόγραμμα €πιστροφή, σε όλα τα καταστήματα βρεφικών ειδών.
 • Αποταμιευτικό πρόγραμμα με προνομιακό επιτόκιο και δώρο την πρώτη καταβολή για κάθε νέο μέλος της οικογένειας.
 • Χρηματοδότηση για την εκπόνηση μιας «λευκής βίβλου» για το δημογραφικό
  Θα αναζητήσουμε τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, για την εκπόνηση της βίβλου με όλες τις ενδεδειγμένες πολιτικές, ως έναν οδικό χάρτη για την διαμόρφωση εθνικής πολιτικής.
 • Δημιουργία ενός δικτύου επιχειρήσεων με τις οποίες μοιραζόμαστε παρόμοιες ανησυχίες, ώστε μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών να έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύουμε διαρκώς το πλαίσιο στήριξης των νέων, ώστε να αποκτήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.
 • Εκτεταμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων της Eurobank, που ξεκινούν ή βρίσκονται σε φάση διεύρυνσης της οικογένειάς τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία μπορείτε να αναζητήσετε στο eurobank.gr/mprosta ή στο 211 211 2201.

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό σποτ