Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Μια μείζονα πρωτοβουλία της Eurobank που αναδεικνύει την αξία της γνώσης και τις αρχές της προσπάθειας, της συνέπειας, της δέσμευσης, επιβραβεύοντας τους νέους που κατακτούν στόχους ζωής.

Αναγνωρίζοντας ότι η Παιδεία, η γνώση και η αριστεία είναι αξίες καταλυτικές για την ατομική ολοκλήρωση αλλά και για τη συλλογική πρόοδο, η Eurobank υλοποιεί τα τελευταία 17 χρόνια το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και υψηλού συμβολισμού που επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές από όλη τη χώρα.

Το Πρόγραμμα βραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -πάνω από 18.000 μόρια- σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ η επιβράβευση τους συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 800 ευρώ.

Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται τελετές βράβευσης στις μεγάλες εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας, εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των οικογενειών των μαθητών, καλύπτοντας το σύνολο των αριστούχων της χώρας. Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται και στα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησαν οι διακριθέντες μαθητές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια, σε ένδειξη αναγνώρισης της συνολικής συμβολής τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Στα 17 χρόνια του Προγράμματος έχουν βραβευθεί 18.586 μαθητές, ενώ για το σχολικό έτος 2018-2019 βραβεύθηκαν 861 μαθητές.

Ο κύκλος των βραβεύσεων ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με την πανηγυρική εκδήλωση του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», στην οποία τιμώνται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Πρώτοι εκ των Πρώτων απόφοιτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας.