Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Ο επιτυχημένος θεσμός των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards», μια κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, πραγματοποιήθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύοντας υγιείς, σύγχρονες, ελληνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν με τις πρακτικές και τις επιδόσεις τους στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα. Η τελετή βράβευσης των επτά (7) νικητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η φετινή απονομή των Growth Awards από τη Eurobank και την Grant  Thornton ανέδειξε την ανάγκη της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα και τις προκλήσεις για το ελληνικό επιχειρείν.

Ο χαιρετισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία συμπυκνώνει τη φιλοσοφία των βραβείων αριστείας:

«Είστε επιχειρήσεις που επενδύσατε στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την έρευνα, τα νέα προϊόντα. Και πετύχατε, στηρίζοντας την απασχόληση, φτιάχνοντας ποιοτικές θέσεις  εργασίας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας συγχρόνως αξία για τους μετόχους σας. Θέλουμε να είμαστε σταθεροί σύμβουλοι και συνεργάτες, σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Inma Martinez, Venture Partner της εταιρείας Deep Science. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην πρόκληση της τεχνολογικής μετάβασης των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα, στη συνεργασία ανθρώπων και μηχανών, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ανθρώπινης δημιουργικής σκέψης και της συναισθηματικής νοημοσύνης. 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, αναφέρθηκαν στη σύνδεση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας. «Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα αντιπροσωπεύουν μια ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο, μια νέα, εξωστρεφή και δυναμική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ν. Καραμούζης. Ο κ. Β. Καζάς τόνισε ότι «επιβραβεύουμε την αριστεία των ελληνικών επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο αποτύπωμα».

Η διαδικασία αξιολόγησης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών 8.000 περίπου επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, αλλά και τις πραγματικές ιστορίες των εταιρειών.

Οι έξι επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν φέτος είναι:

  • Επιχειρηματική Αριστεία: CHIPITA S.A.
  • Λειτουργική / Επιχειρησιακή βελτίωση: Πλαίσιο Computers A.E.B.E. 
  • Επενδύσεις: ELVALHALCOR S.A
  • Ανάπτυξη προϊόντος / αγορών: JUMBO A.E.Ε.
  • Ανθρώπινο δυναμικό & Εταιρική κουλτούρα: B.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
  • Εταιρική & Κοινωνική Ευθύνη: ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. –Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ

Τέλος, φέτος, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το βραβείο «Ψηφιακής Εξέλιξης» στον Όμιλο ΟΤΕ.