Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank, σταθερά προσανατολισμένη στην υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας διαθέτει ολοκληρωμένα προγράμματα χρηματοδότησης που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Business Banking Ενέργεια, αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα συνεργατών που προσφέρουν ειδικά προνόμια στους πελάτες της Eurobank, στοχεύοντας στην ολιστική υποστήριξη των επιχειρήσεων προς τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή τους αυτονομία.

Mε αφορμή τη συνεργασία με την Elpedison, το Business Insight μίλησε με τον κ. Στάθη Βωβό, εμπορικό διευθυντή της εταιρείας για τα προνόμια και τα ειδικά προγράμματα που προσφέρονται στις επιχειρήσεις-πελάτες της Eurobank, αλλά και για το πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον στην αγορά ενέργειας και τι να προσέχουν οι επιχειρήσεις αυτή την περίοδο των υψηλών τιμών.

Κύριε Βωβέ, αρχικά πείτε μας δύο λόγια για την συνεργασία της Elpedison με την Eurobank, τι προνόμια προσφέρετε στους πελάτες;

Τα προνόμια απευθύνονται σε κάθε επαγγελματία και επιχείρηση και αφορούν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ενεργειακών υπηρεσιών ως εξής:

 1. PowerGreen (Net Metering)
  • Προνομιακή έκπτωση 4% στην υπηρεσία PowerGreen (Net Metering) που περιλαμβάνει μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού φωτοβολταϊκού πάρκου. H εγκατάσταση προσφέρεται μέσω συνεργάτη – εγκαταστάτη (αφορά παροχές έως και 85kVA).
  • Δωρεάν αυτοψία στο χώρο του Πελάτη (όπου απαιτείται) και τεχνοοικονομική προσφορά (δώρο αξίας 100€).
 2. ELPEDISON Drivegreen Business*
  • Προνομιακή έκπτωση 5% στο σύνολο της υπηρεσίας DriveGreen Home & Business (Ολοκληρωμένη υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων η οποία προσφέρει συνολική κάλυψη των αναγκών της ηλεκτροκίνησης συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή, της μελέτης της τοποθέτησης & τεχνικής υποστήριξης).
 3. Προσφορές για προγράμματα Ηλεκτρικού Ρεύματος & Φυσικού Αερίου για Επιχειρήσεις:
  • ELPEDISON ECONOMY for business (Γ21) + 40€ για τους πελάτες Eurobank, το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τιμή προμήθειας της αγοράς, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Electricity Business 1 (με δώρο 50€) + 40€ για τους πελάτες Eurobank
  • Electricity Business 2 (με δώρο 50€) + 40€ για τους πελάτες Eurobank
  • Electricity Business 3 (με δώρο 50€) + 40€ για τους πελάτες Eurobank
  • GasBusiness Smart (με δώρο 120€ ή 150€ σε συνδυασμό με ηλεκτρική ενέργεια) + 40€ για τους πελάτες Eurobank

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προνόμια που έχουμε εξασφαλίσει για την επιχείρησή σας εδώ.

Πώς βλέπετε από τη δική σας πλευρά τη συνεργασία με τη Eurobank;

Θεωρούμε την Eurobank ως έναν από τους στρατηγικούς μας συνεργάτες. Πρόκειται για μια συνεργασία που καλύπτει και λειτουργικά ζητήματα (μισθοδοσία, acquiring) αλλά και εμπορικά. Από το 2018 συμμετέχουμε στο πρόγραμμα πιστότητας καρτών Eurobank €πιστροφή, στο οποίο επενδύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια μέσω ειδικών προωθητικών ενεργειών.

Από το 2022 έχουμε ενταχθεί και στο My Advantage Banking, το νέο οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει η τράπεζα, στο οποίο συμμετέχουμε με ειδικές προσφορές στο ρεύμα, το αέριο και τις ενεργειακές υπηρεσίες καθώς και συνεργασία στη χρηματοδότησης Ιδιωτών Πελατών για την εγκατάσταση εξοπλισμού φωτοβολταϊκού συστήματος.

Συνοπτικά, είναι μια συνεργασία στην οποία επενδύουμε συστηματικά καθώς θεωρούμε πως μπορεί να είναι επωφελής και για εμάς, αλλά και για τους πελάτες των εταιρειών μας.

Γιατί ένας ιδιώτης ή μια επιχείρηση να επιλέξει τη συνεργασία με την Elpedison;

Δέσμευση της Elpedison είναι να παράγει και να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια με ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ενεργειακή επάρκεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Να προσφέρει στους πελάτες της εμπειρία υψηλής ποιότητας μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Να λειτουργεί με ενθουσιασμό σε ό,τι κάνει, όντας υπερήφανη που παρέχει στους ανθρώπους της το περιβάλλον στο οποίο μπορούν να διακριθούν, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία. Η Elpedison έχει την οικονομική δύναμη και την εμπειρία ώστε να είναι επιτυχημένη σε όλους αυτούς τους τομείς.

Η Elpedison δεν είναι μια εταιρεία «περαστική» αλλά ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας. Η συνεχής προσπάθειά μας είναι να αποδίδουμε αξία στον πελάτη σε κάθε μας συνεργασία. Έτσι, για παράδειγμα, στον τομέα της προμήθειας ρεύματος, παρά τις αναταράξεις που υπάρχουν στην αγορά, η Elpedison έχει καταφέρει να ανακοινώσει τρεις φορές μέσα στο τελευταίους πέντε μήνες τιμές που εξασφαλίζουν μηδενικές τελικές μηνιαίες χρεώσεις στους νέους πελάτες της, (Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο 2022 και Ιανουάριο 2023). Επιπλέον, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσα στον χειμώνα με το ζήτημα της θέρμανσης, προσφέρουμε σταθερά από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 300€ δώρο στο φυσικό αέριο στους νέους πελάτες ρεύματος και αερίου, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς προϋπόθεση έγκαιρης πληρωμής. Για τις επιχειρήσεις πελάτες μας προσφέραμε επιπλέον έκπτωση 100€/ΜWh στις καταναλώσεις Οκτωβρίου 2022 και για τους οικιακούς πελάτες μας επιπλέον έκπτωση 50€/ΜWh στις καταναλώσεις Νοεμβρίου 2022.

Και αυτά αφορούν την τρέχουσα περίοδο, καθώς διαρκώς αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές προσφορές για τους πελάτες μας.

Τι θα συμβουλεύατε τις επιχειρήσεις ή τους ιδιώτες πελάτες σας την τρέχουσα περίοδο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση;

Δεδομένων των συνθηκών στην αγορά, όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίσουν κατά το δυνατόν για την ενεργειακή εξοικονόμηση. Ακόμα και η μικρότερη εξοικονόμηση που μπορεί να επιτύχει ο καθένας από εμάς, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αποφόρτιση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας και, συνεπακόλουθα, όλων των κόστους της αγοράς. Όπως σε κάθε πρόβλημα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα αν λειτουργήσουμε όλοι μαζί συντονισμένα παρά ο καθένας μόνος του.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την ενεργειακή κρίση; Πώς θα εξελιχθεί το τοπίο μακροπρόθεσμα;

Δεδομένου ότι η κατάσταση στην αγορά της ενέργειας επηρεάζεται άμεσα από το μακροοικονομικό περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να γίνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη. Αναπτύσσονται διαρκώς νέες δυναμικές οι οποίες είναι άμεσα σχετιζόμενες με τις διεθνείς εξελίξεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναδιαμορφώνουν τα δεδομένα. Για παράδειγμα, η επιδότηση που παρέχεται στους καταναλωτές έχει σαν αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων να έχουν διατηρηθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, μακροπρόθεσμα οι προβληματικοί μακροοικονομικοί παράγοντες θα έχουν απαλειφθεί, συνεπώς στα ερχόμενα χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά.