Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η WYLTOR προσφέρει ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες λύσεις στον χώρο των ανελκυστήρων, καθώς δραστηριοποιείται συγκεκριμένα στην κατασκευή και εμπορία συστημάτων ανελκυστήρων και στην εμπορία κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων.

Στον κλάδο υφίσταται από το 1980 όταν και ξεκίνησε με την κατασκευή πορτών και θαλάμων ανελκυστήρων προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής αγοράς. Μετά την μετεγκατάστασή της στην σημερινή της έδρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κατέστη το 1991 η πρώτη εταιρεία της χώρας που παρήγαγε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της αυτόματες πόρτες για ανελκυστήρες. Για να αντεπεξέλθει στην κρίση του 2010 και να αυξήσει τις εξαγωγές της ξεκίνησε τη σχεδίαση και κατασκευή ολοκληρωμένου ανελκυστήρα, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις στη Γερμανία. Πλέον, διατηρεί τον εξαγωγικό προσανατολισμό και δραστηριοποιείται σε 36 χώρες, ενώ το 70% των πωλήσεών της είναι σε αγορές το εξωτερικού και το 30% στην Ελλάδα.

Σχέση εμπιστοσύνης

Η Eurobank διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με τη WYLTOR, ενώ σύμφωνα με την κυρία Ελένη Τασιούλη, η οποία βρίσκεται στη μετοχική σύνθεση της WYLTOR μαζί με τον αδελφό της, Ιωάννη Τασιούλη, η Eurobank και η WYLTOR «έχουν την ίδια φιλοσοφία και για τον λόγο αυτό έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης και εξαίρετης συνεργασίας». Δεδομένου ότι η εταιρεία διατηρεί μία ευρεία σχέση συνεργασίας με την Eurobank για την κάλυψη τόσο των χρηματοδοτικών αναγκών της όσο και των αναγκών ρευστότητας και κεφαλαίου κίνησης, η κα Τασιούλη δήλωσε πως «η Eurobank είναι δίπλα στον πελάτη, ακούει τις ανάγκες του και προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις για την κάλυψή τους».

Εξαγωγικός προσανατολισμός

Σύμφωνα με την κα Τασιούλη, τα σχέδια της WYLTOR για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η αύξηση κατά τουλάχιστον 50% του συνολικού της κύκλου εργασιών, με στόχο τις πωλήσεις στο εξωτερικό τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Ειδικότερα, οι γεωγραφικοί στόχοι της αύξησης των εξαγωγών είναι η Βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα η Δανία, η Σουηδία η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η Αυστραλία. Επίσης, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σκοπεύει να ξεκινήσει εμπορική δραστηριότητα και στον Καναδά.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη διετία η WYLTOR  κατά την κα Τασιούλη σκοπεύει να επενδύσει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοματοποίηση της λειτουργίας της, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και της ανταγωνιστικότητάς της. Στο επίκεντρο των σχεδίων αυτών τίθεται ταυτόχρονα η πράσινη ανάπτυξη, καθώς και η επένδυση στην ευημερία και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού της. Τέλος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικής της, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προχωρήσει σε ανέγερση επαγγελματικής στέγης προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, πλησίον της υφιστάμενης έδρας της.

Έλλειψη ταλέντων

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η WYLTOR κατά την κα Τασιούλη είναι η πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας, η οποία δημιουργείται από την έλλειψη των κατάλληλων δεξιοτήτων των υποψηφίων αλλά και εξαιτίας του εξωστρεφή προσανατολισμού της. Για το λόγο αυτό, η WYLTOR αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επενδύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού της. Ειδικότερα, η εταιρεία προσφέρει στους εργαζομένους της ευκαιρίες για παρακολούθηση εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών, ενώ παράλληλα προετοιμάζει κατάλληλα τους νέους υποψηφίους παρέχοντας πρακτικές θέσεις εργασίας.