Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Στην Eurobank αναγνωρίζουμε την εθνική διάσταση του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα και αναλαμβάνουμε δράσεις για νέους και μελλοντικούς γονείς.

Σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις, σε 30 χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι μειωμένος έως και 2,5 εκατ. Τα παιδιά θα είναι μέχρι και 600.000 λιγότερα, δηλαδή θα μειωθούν κατά 38%.

Η πρωτοβουλία ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια αγγίζει ένα ζήτημα, που απασχολεί την επικαιρότητα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας του και στοχεύει στην κινητοποίηση θεσμικών φορέων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων με τρόπο τέτοιο ώστε να σχεδιάσουν δράσεις για την παρακίνηση των νέων ανθρώπων να αποκτήσουν παιδιά. Να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να μη διστάσουν να κάνουν το επόμενο βήμα να δημιουργηθεί ή να μεγαλώσει η οικογένειά τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί ή που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.
Επικεντρωνόμαστε στις ακριτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες στις μέρες μας, καθώς εκτός από οικονομικά θέματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν έχουν και δυσκολίες προσβασιμότητας. Οι δράσεις υλοποιούνται κατά κύριο λόγο στους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.

Η Eurobank ενώνει τις δυνάμεις της με τη ΜKO Be-live, για την εκστρατεία ενημέρωσης και την κάλυψη δαπανών για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρια των περιοχών αυτών. Σε συνεργασία με την MKO “Αποστολή”, προσφέρονται πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τα νεογέννητα παιδιά, ενώ μέσω της Ένωσης “Μαζί για το παιδί” παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στην τηλεφωνική γραμμή 11525 και ψυχο-συμβουλευτικά σεμινάρια για νέους και μέλλοντες γονείς.

Η απόφαση για να έρθει ένα παιδί στον κόσμο είναι ένα μεγάλο βήμα για κάθε ζευγάρι. Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να γίνει πραγματικότητα!

ΘΕΛΩ να ενημερωθώ