e-Banking Σημεία Εξυπηρέτησης Επικοινωνία ΙΒΑΝ Όροι Συναλλαγών English ΕΕΤ
Όμιλος
Επενδυτές
Σχέσεις με τους Πελάτες
Δίκτυα Εξυπηρέτησης
Λήξη τραπεζικής αργίας
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Δίκτυα Eurobank
Ιδιώτες
Καταθέσεις
Προνόμια Συνταξιούχων
Προνόμια Μισθωτών
Αμοιβαία Κεφάλαια
Ασφάλειες
Στεγαστικά Δάνεια
Επισκευαστικά Δάνεια
Πράσινα Δάνεια
Προσωπικά Δάνεια
Κάρτες
Προγράμματα Επιβράβευσης
Καθημερινές Συναλλαγές & Υπηρεσίες
m-Banking
e-Statements
EuroPhone Banking
Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ)
ΑΤΜs
MyBank
Online Αιτήσεις
Live Banking
Επαγγελματίες & Επιχειρήσεις (έως €2,5 εκ.)
Επιχειρήσεις
(άνω των €2,5 εκ.)
Personal Banking
Private Banking
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ιδιώτες
Επαγγελματίες & Επιχειρήσεις
Συνήθεις Ερωτήσεις
Ιδιώτες / Online Υπηρεσίες / e-Banking  
Φράση Go 
Τι πρέπει να προσέχω?


Η Eurobank λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και γνωστά μέχρι σήμερα στην
επιστήμη της πληροφορικής μέτρα με στόχο την ασφάλεια των συναλλαγών
σας μέσω της υπηρεσίας e-Banking. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, όμως, είναι απαραίτητες και οι δικές σας ενέργειες, όπως ενδεικτικά:

Η διασφάλιση του απόρρητου των προσωπικών σας στοιχείων


Α) Οι προσωπικοί κωδικοί, που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην υπηρεσία e-Banking είναι αυστηρώς προσωπικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους μοιράζεστε. Η Eurobank δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να σας τους ζητήσει και με κανένα απολύτως τρόπο. Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης παραπλανητικού e-mail ή σας εμφανιστεί ασυνήθιστο popup παράθυρο καταχώρησης στοιχείων κ.λπ. είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, προκειμένου να αναφέρετε το περιστατικό, στο τηλέφωνο 801 111 1144 ή 210-9555000, εάν καλείτε από κινητό ή από το εξωτερικό.

Β) Είναι απαραίτητο να αποστηθίσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς και να μην τους φυλάσσετε σε γραπτή μορφή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής αυτών.

Γ) Οι προσωπικοί σας κωδικοί χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υπηρεσία e-Banking της Τράπεζας και ως εκ τούτου επιβάλλεται αφενός να μην τους χρησιμοποιείτε σε άλλες, μη ασφαλείς ιστοσελίδες του Διαδικτύου αλλά και να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η πιστοποίηση της ιστοσελίδας στην οποία καταχωρίζετε τους προσωπικούς κωδικούς σας

Πριν από τις εισαγωγή των προσωπικών σας κωδικών στην ιστοσελίδα της Τράπεζας είναι απαραίτητος ο έλεγχος της διεύθυνσης αυτής, καθώς ενδέχεται να αποτελεί αντιγραφή της πραγματικής ιστοσελίδας της Τράπεζας με σκοπό την παραπλάνηση και την απόκτηση των προσωπικών σας κωδικών. Οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι πιστοποίησης της ταυτότητας της ιστοσελίδας είναι οι εξής: 
Α) H πληκτρολόγηση της διεύθυνσης της ιστοσελίδας από εσάς τον ίδιο και όχι μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link).


B) H αναζήτηση και η εύρεση του εικονιδίου  το οποίο εμφανίζεται στις ασφαλείς ιστοσελίδες της Τράπεζας. Επιλέγοντας το εικονίδιο θα πρέπει να εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας παράθυρο το οποίο να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς μας.

 

Η προστασία του υπολογιστή σας

Οι κακόβουλες ενέργειες υποκλοπής προσωπικών κωδικών στοχεύουν κυρίως σε χρήστες οι οποίοι δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του υπολογιστή τους. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κατωτέρω μέτρα προστασίας:

Α) Ενημέρωση και αναβάθμιση των παραμέτρων ασφάλειας του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού σας συστήματος. Οδηγίες σχετικά με τους τρόπους αναβάθμισης των παραμέτρων ασφαλείας του υπολογιστή σας, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Microsoft.

Β) Εγκατάσταση προγραμμάτων στον υπολογιστή σας για την προστασία του από ιούς. Η εμφάνιση νέων και εξελιγμένων ιών καθιστά τη συχνή ανανέωση των προγραμμάτων που τους καταπολεμούν απαραίτητη.

Γ) Προσοχή κατά τη χρήση της υπηρεσίας e-Banking από υπολογιστές οι οποίοι δεν σας ανήκουν, όπως ενδεικτικά σε αεροδρόμια, internet cafe, κ.λπ. Εφόσον αποκτήσετε πρόσβαση στον διαδικτυακό τόπο www,eurobank.gr μέσω τέτοιων υπολογιστών βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβεί σε αποθήκευση των προσωπικών σας στοιχείων σε αυτούς (πχ. αριθμός κάρτας) και δεν έχετε αφήσει ίχνη των ενεργειών σας, όπως ενδεικτικά τη διεύθυνση της Τράπεζας. Επίσης, εάν έχετε εκτελέσει κάποια συναλλαγή, διαγράψτε το ψηφιακό σας πιστοποιητικό από τον υπολογιστή

Ενημερωθείτε επίσης για τις ενέργειες που κάνει η Eurobank για να διασφαλίσει τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές πατώντας εδώ.

Ενημέρωση Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών


Copyright © Eurobank
Site Map Ενημέρωση Υποκειμένων Προσωπικών Δεδομένων Υποβολή θετικού σχολίου/παραπόνου Τιμολόγιο Τραπεζικών Εργασιών (Προμήθειες & Λοιπά Έξοδα) Επιτόκια Καταθετικών Προϊόντων Επιτόκια Προθεσμιακών Καταθέσεων Πιστοποιημένοι Υπάλληλοι για Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών Τιμολόγιο Private Banking (Προμήθειες & Λοιπά Έξοδα)