Σε πρώτο πλάνο | Eurobank
Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Ποιον θα εμπιστευτείτε για να χρηματοδοτήσει τη σύνταξη σας;

Στην Ελλάδα μέχρι και πριν λίγα χρόνια, κανένας δεν αναρωτιόταν ποιος θα χρηματοδοτήσει τη σύνταξη που θα λάβει όταν θα έφτανε εκείνη η ώρα. Ωστόσο, με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να έχει αναγκαστεί σε δραματικές περικοπές, θα πρέπει να αξιολογήσουμε εκ νέου τις επιλογές μας για να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο και μετά το πέρας του εργασιακού μας βίου.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Η βασική αρχή της κοινωνικής ασφάλισης είναι η αναδιανομή του εισοδήματος από τους εργαζόμενους στους συνταξιούχους, έτσι ώστε οι δεύτεροι να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου. Ενδεικτικά, πριν 40 χρόνια στην Ελλάδα τέσσερις εργαζόμενοι συντηρούσαν με τις εισφορές τους ένα συνταξιούχο για πέντε χρόνια, ενώ σήμερα μόλις 1,3 εργαζόμενοι θα πρέπει να συντηρούν με τις εισφορές τους ένα συνταξιούχο για 18 χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, καθώς τα έξι μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία στο κόσμο εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν χρηματοδοτικό έλλειμμα 224 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2050.

Κράτος: Όταν οι εισφορές των εργαζομένων δεν επαρκούν, τότε αναλαμβάνει το κράτος να χρηματοδοτήσει αυτό το έλλειμμα απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην Ελλάδα, η δαπάνη του προϋπολογισμού για τις συντάξεις γήρατος είναι ήδη στο 15% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι μόνο στο 10,9% του ΑΕΠ.

Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα, ο οποίος μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα συμπληρωματικό εισόδημα μετά το πέρας του εργασιακού σας βίου, τη στιγμή που εσείς το θέλετε; Μα φυσικά μόνο ο εαυτός σας, γιατί μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε την απόφαση να επιλέξετε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Με ένα μόνο κλάσμα του ποσού που έχετε συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σας ταμείο, είτε συσσωρεύοντάς το σε βάθος χρόνου ή καταθέτοντάς το εφάπαξ.

Στη Eurobank, το στέλεχος που έχει αναλάβει την πλήρη εξυπηρέτηση σας, είναι απόλυτα εκπαιδευμένο να σας προτείνει λύσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες και δυνατότητες σας. Στην γκάμα των συνταξιοδοτικών/αποταμιευτικών προϊόντων της Eurolife ERB, μέλος του διεθνούς ασφαλιστικού και επενδυτικού ομίλου Fairfax και δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου της χώρας, που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους πελάτες της τράπεζας Eurobank, θα βρείτε τη δική σας σιγουριά για το μέλλον.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου 

 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Eurolife ERB