Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Επίσκεψη Διοίκησης Ομίλου Eurobank στην Κύπρο

Σειρά σημαντικών επαφών με τον υπουργό Οικονομικών, την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και επιχειρηματίες της Κύπρου πραγματοποίησε το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, συνοδευόμενος από τον κ. Μιχάλη Λούη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Cyprus Ltd (Eurobank Κύπρου) και στελέχη του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η Διοίκηση της Eurobank είχε επαφές με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, και με κορυφαίους επιχειρηματίες της Κύπρου, στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ομίλου Eurobank και της κυπριακής θυγατρικής του, καθώς και την εντυπωσιακή εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας στην Κύπρο μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του «Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστέψει κανείς ότι πράγματι η ελληνική οικονομία απέχει ελάχιστα από την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που οι οικονομολόγοι της Τράπεζας προβλέπουν ότι θα συμβεί είτε στο τρέχον, είτε σε ένα από τα αμέσως επόμενα τρίμηνα» και πρόσθεσε ότι «Η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η επιστροφή στην ανάπτυξη δημιουργούν ένα πεδίο σημαντικών ευκαιριών για το τραπεζικό σύστημα και η Eurobank είναι πλέον σε θέση να τις αξιοποιήσει. Το 2015 πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη χρονιά που θα καταγραφούν θετικοί ρυθμοί και στην πιστωτική επέκταση». Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία τόνισε ότι «πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για νέες συνεργασίες με εσάς, τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, καθώς η οικονομία θα σταθεροποιείται και σταδιακά θα επιστρέφει σε αναπτυξιακό καθεστώς».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου κ. Μιχάλης Λούης αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία είπε: «Η οικονομία μας είναι σε ένα κομβικό σημείο. Τώρα είναι η ώρα να προωθήσουμε στη χώρα μας σημαντικές δομικές αλλαγές, να κάνουμε τον κυβερνητικό μηχανισμό να λειτουργήσει πιο αποδοτικά και να σχεδιάσουμε ένα πιο παραγωγικό μοντέλο για την οικονομία μας που θα είναι εξωστρεφές, θα βασίζεται στις εξαγωγές, θα παράγει θέσεις εργασίας, θα προσθέτει αξία και θα δημιουργεί πλούτο». Ακόμη συμπλήρωσε: «Εμείς στη Eurobank, από την πρώτη ημέρα της κρίσης, πιστεύαμε στις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να στηρίξουμε την όλη προσπάθεια επιστροφής στην ανάπτυξη. Θα στηρίζουμε τους πελάτες μας και θα είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε σοβαρές επιχειρηματικές κινήσεις».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Διοίκησης της Eurobank, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Eurobank Κύπρου και ξεναγήσεις στα καταστήματα της Τράπεζας στη Λευκωσία.

Για ακόμη μια χρονιά, η Eurobank Κύπρου πέτυχε ικανοποιητικά αποτελέσματα με τα καθαρά κέρδη μετά προβλέψεων και φόρων να ανέρχονται σε € 35 εκατ. Παράλληλα, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, που ανήλθε στο τέλος του 2013 σε 45% και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα που της επιτρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία και να στηρίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank Κύπρου, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, αποτελούν ισχυρή θωράκιση απέναντι στους όποιους κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Η πελατοκεντρική φιλοσοφία της Eurobank Κύπρου αποτέλεσε και το 2013 τη βάση για τις δραστηριότητές της, που εστιάστηκαν στην ποιοτική ικανοποίηση των χρηματοοικονομικών αναγκών των πελατών της και στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό η Eurobank Κύπρου κατόρθωσε να:

  • Ενισχύσει για ακόμη μια χρονιά την ήδη ηγετική της παρουσία στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναδείχτηκε, για τέταρτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, ως Best Private Bank στην Κύπρο για το 2014.
  • Αναπτύξει περαιτέρω το εύρος των ποιοτικών υπηρεσιών και των καινοτόμων προϊόντων που προσφέρει.
  • Εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί σταθερά την κυπριακή οικονομία και να ενισχύει τις υγιείς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
  • Επενδύσει στην καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης, διαφάνειας και αξιοπιστίας με τους πελάτες και συνεργάτες της που διαχρονικά αποτελεί το θεμέλιο της λειτουργίας της.

Με όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητα και την χαμηλή βάση κόστους, που τη θωρακίζουν απέναντι στις οποιεσδήποτε επιπτώσεις από το παρόν μακροοικονομικό περιβάλλον και την καθιστούν ικανή να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της, η Eurobank Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την κυπριακή οικονομία.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου σε ομιλία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο