Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Διακεκριμένοι διαχειριστές κεφαλαίων σε εκδήλωση Wealth Management της Eurobank

Οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και οι επενδυτικές δυνατότητες στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον αναλύθηκαν από κορυφαίους διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων σε εκδήλωση Wealth Management που οργάνωσε για τους πελάτες του το Private Banking του ομίλου Eurobank. Σημαντικά στελέχη ορισμένων από τους μεγαλύτερους, σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδυτικούς οίκους οι οποίοι συνεργάζονται με την Eurobank παρουσίασαν εκτιμήσεις και αναλύσεις αιχμής για τα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους διαχειριστές κεφαλαίων και τους επενδυτές. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα στη διεθνή οικονομία και η προοπτική διατήρησής της για σημαντικό διάστημα, ο προβληματισμός των επενδυτών για τις προοπτικές της ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, η τάση μείωσης των αποδόσεων για την ανάληψη κινδύνου και οι τρόποι εντοπισμού και επιλογής των καταλληλότερων τοποθετήσεων αποτέλεσαν κεντρικά θέματα των παρουσιάσεων.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο CIO (Chief Investment Officer) της BNP Paribas Investment Partners, William de Vijlder μίλησε για τη «Νέα εποχή στις επενδύσεις: ευκαιρίες και κίνδυνοι», ο Erick Muller, Managing Director, Senior Client Portfolio Manager στο Fixed Income Group της J.P.Morgan Asset Management ανέλυσε «πώς εξασφαλίζονται πρόσοδοι από προϊόντα σταθερού εισοδήματος σε περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων», ενώ η παρουσίαση του Michael Clements, Porftolio Manager στο Franklin Equity Group της Franklin Templeton αφορούσε την «Πλοήγηση στην ευρωπαϊκή αγορά τίτλων: μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε ένα βραχυπρόθεσμο κόσμο».

Οι πελάτες του Private Banking είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση των τριών διακεκριμένων διεθνών διαχειριστών, την οποία χαιρέτισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και συντόνισε ο επικεφαλής του Private Banking του Ομίλου κ. Δήμος Αρχοντίδης. «Η παροχή υπηρεσιών Private Banking στη Eurobank βασίζεται σε 4 βασικά αξιώματα: επιλογές, εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και εκτέλεση», επισήμανε ο κ. Αρχοντίδης. « Στα πλαίσια της διεύρυνσης των επιλογών για τον πελάτη έχουμε υιοθετήσει την έννοια της Ανοικτής Αρχιτεκτονικής (Open Architecture) σε σχέση με την πλατφόρμα των υπηρεσιών και των προϊόντων που διαθέτουμε στους πελάτες μας. Η έννοια της Ανοικτής Αρχιτεκτονικής είναι μια απόδειξη προς τους πελάτες μας ότι σκεφτόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους (Think Locally, Act Globally)». Όπως επισήμανε ο κ. Αρχοντίδης «βασικός πυλώνας για την εφαρμογή της έννοιας της Ανοικτής Αρχιτεκτονικής ήταν και η σύναψη σχέσεων συνεργασίας με 14 διεθνείς εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (Goldman Sachs, BNP Paribas, BlackRock, JP Morgan, Morgan Stanley, Schroder, Pioneer, PIMCO, Pictet, ING, BNY Mellon, Henderson, Franklin Templeton, Amundi) οι οποίες, μαζί με τη Eurobank Asset Management, μας παρέχουν πάνω από 1.400 αμοιβαία κεφάλαια (μετοχικά, ομολογιακά, μεικτά, εναλλακτικά, κτλ) για την καλύτερη διαχείριση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου των πελατών μας».