Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Διακρίσεις Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Την πρώτη θέση στις κατηγορίες Μετοχικά Εσωτερικού, Μετοχικά Εξωτερικού και Μετοχικά Funds of Funds κατέλαβαν τα κατωτέρω Αμοιβαία Κεφάλαια της Eurobank. Παράλληλα, μια επιπρόσθετη διάκριση πέτυχε το  Eurobank EFG (LF) EQUITY - FLEXI STYLE GREECE, καταλαμβάνοντας  την πρώτη θέση στο σύνολο των 322 αμοιβαίων κεφαλαίων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά με απόδοση +7,35%, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το α΄ τρίμηνο του 2009.
Το EUROBANK EFG (LF) EQUITY -FLEXI STYLE GREECE συγκροτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και συνδυάζει  ποιότητα στις επιλογές του, αναφορικά με τις μετοχές των ελληνικών εταιρειών που επιλέγονται, με τη συχνή και έντονη διαπραγμάτευση των τίτλων που απαρτίζουν το χαρτοφυλάκιο του προς επίτευξη κεφαλαιακών κερδών.
Το EUROBANK EFG I (LF) FUND OF FUNDS - BRIC κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Fund of Funds σημειώνοντας απόδοση +6,94%. Πρόκειται για ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που επιδιώκει να επωφεληθεί των οικονομικών εξελίξεων και προοπτικών στις χώρες Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα επιλέγοντας με ποιοτικά κριτήρια,  επενδυτικά οχήματα υπό την διαχείριση διεθνώς αναγνωρισμένων και εξειδικευμένων στο αντικείμενο, επενδυτικών οίκων.
Το EUROBANK EFG (LF) I SPECIAL PURPOSE – DUAL FORMULA κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εξωτερικού, σημειώνοντας απόδοση +5,14%. Συνιστά ένα προϊόν που εντάσσεται στην οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων της Εurobank, η διαχείριση των οποίων υπάγεται σε ένα προκαθορισμένο μηχανισμό διαχείρισης, που συνδυάζει προστασία κεφαλαίου, ολική ή μερική, με προοπτική απόδοσης.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Aρης Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG ΑΕΔΑΚ, “οι παραπάνω επιτυχίες αποκτούν μια επιπρόσθετη αξία αφού τα αμοιβαία κεφάλαια πέτυχαν να αποφέρουν στους μεριδιούχους μας θετικές αποδόσεις όταν κατά την διάρκεια του ίδιου τριμήνου κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραφαν αρνητικό πρόσημο. Ενδεικτικά αναφέρω τους: Γενικός Δείκτης Χ.