Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank EFG επελέγη ως «Τράπεζα της χρονιάς 2007» από το περιοδικό “The Banker”

Ως «Τράπεζα της Χρονιάς 2007» για την Ελλάδα, επιλέγεται, για πέμπτη φορά, η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias από το διεθνούς κύρους περιοδικό The Banker, που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο των Financial Times.

Η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού, που έχει καθιερώσει το έγκυρο περιοδικό προκειμένου να επιλέγεται ο πλέον επιτυχημένος και αποτελεσματικός τραπεζικός οργανισμός κάθε χώρας.

Η διάκριση που απονεμήθηκε στην Eurobank συνοδεύεται με την επισήμανση ότι: «Κατά τον τελευταίο χρόνο, η Eurobank ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών σε ότι αφορά στην κερδοφορία της. Συνέχισε να επεκτείνεται δυναμικά στις πολλά υποσχόμενες χρηματοπιστωτικές αγορές των αναπτυσσομένων χωρών Ευρώπης. Στόχος της Τράπεζας είναι να κατακτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο ξεκίνημα το 2006».

Τη δημοσιοποίηση της διάκρισης από το The Banker συνοδεύει και δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank κ. Νικόλαου Νανόπουλου ο οποίος σημειώνει ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την διάκριση της Eurobank EFG ως «Τράπεζας της Χρονιάς 2007» για την Ελλάδα. Το 2007 ήταν μια χρονιά ορόσημο καθώς ο τραπεζικός μας όμιλος πέτυχε ισχυρούς ρυθμούς  ανάπτυξης, ενίσχυσε την παρουσία του και παρουσίασε υψηλά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες του και εφαρμόζοντας αποτελεσματικές διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός Ελλάδος, ο Όμιλος συνέχισε να εδραιώνει την παρουσία του σε 7 χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σήμερα η Eurobank EFG διαθέτει δίκτυο περίπου 1500 καταστημάτων και σημείων πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει την δυναμική και κερδοφόρο ανάπτυξή της. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,2 δισ. ευρώ διευρύνει τις δυνατότητες του Ομίλου για την επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης στις χώρες που ήδη έχει παρουσία, καθώς και για την επέκταση σε νέες χώρες, όπου υπάρχουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την ανάπτυξη χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων. Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να επιτύχουμε ή και να ξεπεράσουμε τους φιλόδοξους χρηματοοικονομικούς στόχους που έχουμε ανακοινώσει για την περίοδο 2007 – 2010».
Σημειώνεται ότι τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογούνται οι τράπεζες από την ειδική επιτροπή του The Banker είναι, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα, οι ρυθμοί ανάπτυξης, η αποδοτικότητα, η κεφαλαιακή επάρκεια και η ποιότητα του ενεργητικού.  Επίσης εξετάζεται συνολικά η δραστηριότητά της κατά την τελευταία περίοδο κάτι που αξιολογείται με βάση τις επιδόσεις και την ποιότητα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει.