Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

 Ενισχύουμε το πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» 1      

Υποστηρίζουμε το Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 2014 βοηθάμε τις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα. Τους προσφέρουμε «δέματα αγάπης» με τρόφιμα που καλύπτουν ένα ουσιαστικό μέρος από τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες τους.

Στηρίζουμε το έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Από το 2014 υποστηρίζουμε το Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ως δωρητής και αποκλειστικός χορηγός. Βοηθάμε οικογένειες μαθητών που στερούνται βασικά είδη διατροφής. Κάθε μήνα τους προσφέρουμε «δέματα αγάπης» με τρόφιμα.

Τα «δέματα αγάπης» περιέχουν βασικά τρόφιμα, αναγκαία για τη διατροφή των μαθητών και των οικογενειών τους: ρύζι, μακαρόνια, φακές, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα κ.ά. Καλύπτουν ένα μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος των καθημερινών διατροφικών αναγκών τους.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ διανέμει τα «δέματα αγάπης» στα σχολεία και κάθε σχολείο τα μοιράζει στις οικογένειες των μαθητών. Εξασφαλίζει την ανωνυμία τους, για να μη διαταράσσονται οι σχέσεις των παιδιών στο σχολείο.

Το Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» είναι πρωτοβουλία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Το υλοποιεί η ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Υπουργείο καθορίζει τα σχολεία που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές»: δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής.

Τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα

Από το 2014 η Eurobank είναι δωρητής και αποκλειστικός χορηγός του Προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Μέσα από αυτή τη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει περίπου:

  • 110.000 «δέματα αγάπης» συνολικά σε 2.032 οικογένειες μαθητών (συνολικά 7.308 μέλη).

  • 1.400.000 ευρώ σε δωρεές (από το 2014 που στηρίζουμε το κοινωνικό έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ).

  • 400.000 ευρώ από δωρεές των εργαζομένων και των πελατών της Eurobank.

Χτίζουμε πάνω στις αξίες μας

Στηρίζοντας το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, συνδέουμε στην πράξη την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη μας, πέρα και πάνω από την υποχρέωση του κράτους και των επίσημων φορέων. Πιστεύουμε ότι:

  • «Ζούμε όλοι σε μια ενιαία κοινωνία, που ευθύνη μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους».

  • «Πρέπει να ενισχύουμε ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα».   
  • «Είναι ευθύνη των ηγεσιών και των εχόντων να δείξουμε τον δρόμο. Είναι ευθύνη του ιδιωτικού τομέα να αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Χάρη στην προσπάθεια όλων μας, το Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» αναδεικνύεται σε μείζονα δράση ανθρωπισμού.

Και συνεχίζουμε

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 προσφέρουμε 4.600 «δέματα αγάπης» τον μήνα.

Επιπλέον, για να στηρίζουμε ακόμα περισσότερους μαθητές και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη, επιδιώκουμε να πολλαπλασιάσουμε τα «δέματα αγάπης» που μοιράζουμε.

Ενεργοποιούμε όλους εσάς που θέλετε να βοηθήσετε. Μέσα από τα τραπεζικά μας καταστήματα, το EuroPhone Banking, το e-Banking και τα ΑΤΜ, σας ευαισθητοποιούμε για το Πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές». Σας διευκολύνουμε να κάνετε τη δική σας δωρεά στα ταμεία, τα ΑΤΜ, τηλεφωνικά ή online.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να χαρίσουμε ελπίδα σε χιλιάδες ακόμη παιδιά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.