Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο μας για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και επιδιώκουμε όλες οι πτυχές και οι τομείς των δραστηριοτήτων μας να έχουν θετικό αντίκτυπο. Συνδυάζουμε το σύγχρονο ψηφιακό προφίλ με το ανθρώπινο πρόσωπο, στην προσπάθειά μας να προσθέτουμε αξία στους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία μας.

Οι κοινωνικές επιδόσεις μας με μια ματιά

Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και την εξέλιξή τους

Η Eurobank παρέχει ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των εργαζομένων, εξασφαλίζει ευκαιρίες εξέλιξης, αναγνωρίζει τις υψηλές επιδόσεις και ενθαρρύνει την καινοτομία.

Ο Όμιλος Eurobank λαμβάνει όλα τα μέτρα που προβλέπει η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών του. Εφαρμόζουμε Σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία που συμμορφώνεται με τη Δήλωση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (στα Αγγλικά). Καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και όλες τις δραστηριότητές μας, και είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο ISO 45001:2018.

Ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων

Έχουμε δεσμευτεί να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και να προωθούμε την ισότητα των φύλων. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ισόρροπη εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα.

Το 2022 πετύχαμε:

  • 31% γυναίκες στο ΔΣ.
  • 45% γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις.
  • 58% του συνόλου των εργαζομένων είναι γυναίκες.
  • 64% του συνόλου των εργαζομένων είναι γυναίκες.

Προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων

Με σκοπό να προάγουμε τη συνεχιζόμενη μάθηση, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ίσων ευκαιριών και ποικίλους πόρους σε όλους τους εργαζόμενους κάθε βαθμίδας, καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας.

Μπροστά για τους ανθρώπους μας: Καλλιεργούμε μια νοοτροπία συνεχιζόμενης μάθησης. Έτσι, προάγουμε την προσωπική ανάπτυξη καθώς και τη βελτίωση δεξιοτήτων, εξοπλίζουμε τους ανθρώπους μας με δεξιότητες που χρειάζονται για τις καθημερινές εργασίες τους, και επιπλέον τους προετοιμάζουμε για το μέλλον.

Κάθε χρόνο πάνω από το 98% των ανθρώπων μας στην Ελλάδα λαμβάνουν εκπαίδευση. Κατά μέσο όρο, κάθε εργαζόμενός μας αφιερώνει περισσότερες από 10 ημέρες σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Επιλέγουμε τους ανθρώπους μας αξιοκρατικά, με βάση το συνολικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους.

Η απόδοση συνδέεται με διάφορα στάδια του κύκλου ζωής ενός εργαζόμενου, όπως προαγωγές, επαγγελματική εξέλιξη και σχεδιασμός διαδοχής.

Οι προαγωγές συνδέονται με την απόδοση. Προκειμένου να περιοριστεί η εξουσία της διοίκησης και να ενισχυθεί η διαφάνεια, όλες οι προαγωγές συζητούνται στις Επιτροπές Εξέλιξης.

Εθελοντισμός

Με γνώμονα τις αξίες μας, το 2018, δημιουργήσαμε την ομάδα εθελοντών Team Up στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοί μας και τα μέλη των οικογενειών τους. Σήμερα αριθμεί πάνω από 900 μέλη. Το 2022 οι άνθρωποί μας συμμετείχαν σε 11 δράσεις και προσέφεραν πάνω από 4,000 ώρες εθελοντισμού.

Οι εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες βασίζονται στις αξίες μας, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και τις ιδέες και προτάσεις των εθελοντών μας.

Είμαστε η 1η ελληνική τράπεζα που στηρίζει και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό. Το 2022 εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα «Ώρες Εθελοντισμού». Κάθε εργαζόμενος μπορεί να πάρει έως και 15 ώρες άδεια ετησίως για να συμμετέχει εθελοντικά σε πρωτοβουλίες του οργανισμού μας.

Μάθετε πώς συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις μαζί με τους ανθρώπους μας.

Στηρίζουμε την κοινωνία

Πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε με συνέπεια μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών. 

Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη

Κάθε χρόνο, ενισχύουμε πολυάριθμους οργανισμούς και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και υποστηρίζουν κυρίως παιδιά αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για αυτό είμαστε στο πλευρό:

  • Της νέας γενιάς.
  • Της τοπικής κοινότητας.
  • Των ένστολων.

Μάθετε πώς στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη.

Από το 2004, συνεργαζόμαστε με την εκστρατεία Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους (Fashion Targets Breast Cancer) και έχουμε εκδώσει την EuroLine Style Mastercard, την πρώτη πιστωτική κάρτα αποκλειστικά για γυναίκες.

Το 2000 η Eurobank προχώρησε στην έκδοση της κάρτας Euroline και καταβάλλει το 0,20% επί της συνολικής αξίας των συναλλαγών που διενεργούν οι κάτοχοι της κάρτας Euroline στο σωματείο Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού-ΠΝΟΗ.

Στηρίζουμε τη νεολαία

Δημιουργήσαμε το Eurobank Youth Project, με προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για νέους ανθρώπους, από την ηλικία των 18 ως τη στιγμή που θα λάβουν τις μεγάλες αποφάσεις για τη ζωή τους.

Έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μοναδικά προνόμια, εκπτώσεις και ένα φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών για την καθημερινή τραπεζική τους.

Προάγουμε την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Για εμάς, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες που διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα μιας χώρας. Μέσα από διάφορες δωρεές, συμβάλλουμε στην προώθηση των αξιών που προάγουν την εικόνα της Ελλάδας.

Παιδεία και αριστεία

Η στήριξη της παιδείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης μας. Οι πρωτοβουλίες μας επιβραβεύουν την αριστεία και ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να αναζητήσει περισσότερη γνώση και μόρφωση:

  • Πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία – Από το 2003 κάθε χρόνο επιβραβεύουμε τους αριστούχους απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece – Χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα υποτροφιών, έτσι ώστε χαρισματικοί και ταλαντούχοι μαθητές να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που εμπνέουν.

Αθλητισμός

Ο αθλητισμός αντιπροσωπεύει σημαντικές αξίες. Γι’ αυτό προσφέρουμε χορηγίες σε Έλληνες αθλητές και ελληνικές ομάδες των οποίων οι προσπάθειες αποτελούν πολύτιμα παραδείγματα ήθους, επιμονής, προσήλωσης, δέσμευσης και αυτοπειθαρχίας.

  • Επίσημος χορηγός – Όλων των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ από το 2001. Πρόκειται για τη μακροβιότερη συνεργασία στον ελληνικό αθλητισμό και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
  • Χρυσός Χορηγός – Στηρίζουμε τους αθλητές ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή στην προσπάθειά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, στην κατηγορία 470.
  • Χάλκινος Χορηγός – Στηρίζουμε τη χρυσή ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου στη νέα αγωνιστική της προσπάθεια στην κατηγορία Nacra 17.

Πολιτισμός

Ο πολιτισμός και οι τέχνες αποτελούν προτεραιότητα για την Eurobank, καθώς πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε δυναμικής κοινωνίας.

Με τις χορηγίες μας στον πολιτισμό αναδεικνύουμε πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας. Συνεργαζόμαστε με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2020 δωρίσαμε 1,24 εκατ. ευρώ στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή είχε αναλάβει την οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να ενισχύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Οικοσύστημα startup επιχειρήσεων

Με το egg – enter•grow•go παρέχουμε στους επιχειρηματίες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας.

Βοηθάμε και στηρίζουμε τις startup και τις καινοτόμες επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό τους ταξίδι, με ευκαιρίες για κατάλληλη χρηματοδότηση, mentoring, εμπορική δράση, δικτύωση και εξωστρέφεια.

Την περίοδο 2013-2022:

  • 1.100 νέοι επιχειρηματίες δημιούργησαν 310 startup.
  • 171 startup έγιναν επιχειρήσεις.
  • 49 επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από την Eurobank (συνολικά πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ).
  • 65 εταιρείες άντλησαν equity funding (πάνω από 43,4 εκατ. ευρώ).
  • 101 εταιρείες είχαν συνολικά έσοδα πάνω από 12,3 εκατ. ευρώ.

Υλοποιούμε το egg – enter•grow•go σε συνεργασία με το Corallia, έναν φορέα που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης σε ελληνικούς καινοτόμους συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters).

Εξωστρέφεια

Η Eurobank εστιάζει στη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων από τις επιχειρήσεις, συνεργαστήκαμε με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας.

Με τη βραβευμένη διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate, βοηθούμε ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα σχέδια διεθνούς επέκτασής τους. Τους προσφέρουμε ευκαιρίες δικτύωσης στην παγκόσμια αγορά, καθώς και πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία μέσα από:

  • Μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, που περιλαμβάνει δεδομένα για περισσότερες από 180 χώρες.
  • Συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade Club Alliance, που υποστηρίζεται από διεθνείς τράπεζες σε περισσότρες από 60 χώρες.

Χάρη στην παρουσία της Eurobank στην ΝΑ Ευρώπη, βοηθάμε επίσης τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις εξαγωγικές δυνατότητές τους με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International.

Επιχειρηματική αριστεία

Το 2016, σε συνεργασία με την Grant Thornton, θεσπίσαμε τα βραβεία Growth Awards. Σκοπός μας είναι να τιμήσουμε την αριστεία και να στηρίξουμε υγιείς, δυναμικές, ανταγωνιστικές και καινοτόμες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εντοπίζουμε επιχειρήσεις που προάγουν τον τομέα τους, προσεγγίζουν την ανάπτυξη με τρόπο στρατηγικό και ολιστικό, και βοηθούν την ανάκαμψη της Ελλάδας και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της. Κάθε χρόνο, τα βραβεία λαμβάνουν επιχειρήσεις που επιδεικνύουν αριστεία, ανθρωποκεντρικούς μηχανισμούς και ευελιξία, έχουν προοδευτική σκέψη, και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής και δυναμικής εθνικής οικονομίας.

Καινοτομία

Σκοπός του Eurobank Innovation Centre είναι να μας παράσχει ταχέως αναπτυσσόμενες και εστιασμένες καινοτομίες, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και της αποδοτικότητας, σε πλήρη συμφωνία με τη στρατηγική μας.

Πρωταρχικός στόχος του είναι η ανάπτυξη νέων και καινοτόμων λύσεων για την Eurobank. Αξιοποιώντας πρωτοποριακές μεθοδολογίες, αναδυόμενες τεχνολογίες και ανοιχτές καινοτομίες, και σε συνεργασία με εταιρείες FinTech, εξαλείφει αδύνατα σημεία, εντοπίζει λύσεις και συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην ψηφιακή εποχή.

Προωθούμε τον ψηφιακό γραμματισμό και την ένταξη

Με στόχο την παροχή ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών, η ψηφιακή στρατηγική μας δίνει έμφαση στις δυνατότητες και την εκπαίδευση των πελατών μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να απολαμβάνουν βελτιωμένη εμπειρία πελάτη μέσα από τα ψηφιακά κανάλια.

Δίνουμε προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας με δράσεις που προωθούν τον ψηφιακό γραμματισμό τους.

Digital Academy for Business

Το Digital Academy for Business είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που περιέχει γνώσεις, πρακτικές και πληροφορίες για επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Σκοπός του είναι να μας δώσει τη δυνατότητανα στηρίξουμε τον ψηφιακό γραμματισμό των πελατών μας και να τους βοηθήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη μετάβαση της επιχείρησής τους.

Δίνουμε στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες πρόσβαση σε διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους, όπως σεμινάρια, εργαστήρια, webinar, προγράμματα κατάρτισης κ.λπ. που τους βοηθούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους.

Με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, το Digital Academy for Business συνεργάζεται με μείζονες ελληνικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Ένταξη

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη κάθε μέλος της κοινωνίας μας να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες. Γι’ αυτό προωθούμε την ένταξη μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες:

  • Ξεκινήσαμε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους και ψηφιακά αναλφάβητους πελάτες μας να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά κανάλια.
  • Παρέχουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από τα ATM και από ψηφιακά κανάλια όπως το e-Banking, το mobile banking και το v-Banking.
  • Εγκαινιάσαμε υπηρεσίες εξ αποστάσεως απόκτησης πρόσβασης στα ψηφιακά κανάλια (Digital Onboarding) για διεθνείς πελάτες μας που ζουν σε 30 χώρες.

Για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμπεριληπτικότητα και τη φροντίδα των πελατών με αναπηρίες, υιοθετήσαμε νέες λειτουργικότητες που δημιουργούν μια συμπεριληπτική τραπεζική εμπειρία:

  • Οι πελάτες με προβλήματα ακοής λαμβάνουν υπηρεσίες στη νοηματική μέσα από το v-Banking.
  • Οι πελάτες με οπτική αναπηρία έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 800 ΑΤΜ με φωνητική πλοήγηση σε όλη την Ελλάδα και δυνατότητα παραλαβής εγγράφων σε γραφή Braille ή ανάγνωσης με υποστηρικτική τεχνολογία.
  • Οι πελάτες με κινητικές αναπηρίες έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα νέα καταστήματά μας, που διαθέτουν ράμπες για αμαξίδια, καθώς και ATM και κουμπιά εισόδου σε χαμηλότερο ύψος.