Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Με τη βραβευμένη διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate βοηθάμε τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις να δικτυώνονται στην παγκόσμια αγορά και να αναζητούν συνέργειες για τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε πώς η επιχείρησή σας μπορεί να εξασφαλίσει πρόσβαση στα εξελιγμένα εργαλεία και τις πηγές εξειδικευμένης πληροφόρησης του Exportgate για να αναπτύσσει την εμπορική δραστηριότητά της.

Δικτύωση σε όλον τον κόσμο

Στο Exportgate δικτυώνεστε σε από όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιείτε σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης για να εντοπίζετε πιθανούς συνεργάτες για τα προϊόντα σας στο εξωτερικό.

Διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Trade Club Alliance

Μέσα από το Exportgate ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις εντάσσονται σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα εμπορίου. Το Trade Club Alliance είναι το 1ο παγκόσμιο ηλεκτρονικό επιχειρηματικό δίκτυο που υποστηρίζεται από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς σε πάνω από 60 χώρες.

Το Exportgate εντάσσεται στο Trade Club Alliance μέσα από τη στρατηγική συνεργασία της Eurobank με την Banco Santander, κορυφαία τράπεζα λιανικής τραπεζικής και τραπεζικής επιχειρήσεων με έδρα την Ισπανία.

Ως ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance, το Exportgate χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης στο διεθνές εμπόριο. Σας παρέχει την τεχνογνωσία, το δίκτυο και την πλατφόρμα του για να διευρύνετε τους διεθνείς ορίζοντές σας και να συνδέεστε με εμπορικούς συνεργάτες από όλον τον κόσμο.

 

Για να γίνετε μέλος του Trade Club Alliance, δημιουργείτε το προφίλ της επιχείρησής σας στο Exportgate. Εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια, λαμβάνετε από εμάς πρόσκληση για να γίνετε μέλος του Trade Club Alliance.

Επαληθεύετε τον λογαριασμό σας και συμπληρώνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την επιχείρησή σας (πάνω από το 60% των πεδίων του προφίλ). Το προφίλ της εμφανίζεται στο Trade Club Alliance.

Η συμμετοχή μας στο Trade Club Alliance

Το Exportgate είναι από τα δημοφιλέστερα trade portals στον κόσμο.

Με τη συνεργασία διεθνών τραπεζικών ομίλων σε πάνω από 60 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία κ.ά.) το Trade Club Alliance αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται δυναμικά σε πολλές αγορές-στόχο.

Όλες οι τράπεζες που συμμετέχουν ακολουθούν διαδικασίες και ελέγχους που διασφαλίζουν την ακεραιότητα του δικτύου.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Exportgate και να βρείτε πιθανούς αγοραστές για τα προϊόντα σας, ανά χώρα και κλάδο δραστηριότητας, συνδεθείτε στην πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate.

Ψηφιακή δικτύωση με Trade Corridors

Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους για τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις μέσα από τα Trade Corridors, την ψηφιακή δράση δικτύωσης της Eurobank και του Trade Club Alliance.

Με την υποστήριξη των ηλεκτρονικών εργαλείων δικτύωσης της πλατφόρμας, εντοπίζουμε εταιρείες αυξημένου κοινού ενδιαφέροντος, που είναι μέλη του Trade Club Alliance. Μέσα από τα Trade Corridors δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για δυνητικές συνέργειες στον ηλεκτρονικό ή / και φυσικό κόσμο.

Μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με την Banco Santander έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία 2 Trade Corridors: την Ισπανία και την Πολωνία. Μέσα από 200 στοχευμένες B2B συναντήσεις, έχουμε φέρει σε επαφή 34 ελληνικές επιχειρήσεις με 60 διεθνείς αγοραστές.

Διείσδυση σε νέες αγορές με Go International

Με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International ενισχύουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και στηρίζουμε τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Στις επιχειρηματικές αποστολές Go Inernational η επιχείρησή σας έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με επιλεγμένους δυνητικούς συνεργάτες ή αγοραστές σε επιλεγμένους κλάδους από χώρες του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία 8 επιχειρηματικές αποστολές στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικών Αποστολών Go International.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 13.000 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα σε 740 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και 1.070 διεθνείς εταιρείες / αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας

Ελληνικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους κατάφεραν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους με τη συμμετοχή τους στο Exportgate και το Trade Club Alliance.

Ανακαλύψτε τις ιστορίες τους:

Ενημέρωση για νέες τάσεις και εξελίξεις

Από την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του Exportgate έχετε πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες διεθνούς εμπορίου με στοιχεία για πάνω από 180 χώρες.

Λαμβάνετε δυναμική πληροφόρηση για μακροοικονομικά θέματα και στατιστικά στοιχεία, τάσεις αγοράς και συμπεριφορά καταναλωτή ανά χώρα. Με απλό τρόπο online μπορείτε να εντοπίσετε στοιχεία για πάνω από 300.000 εισαγωγείς από περισσότερες από 40 χώρες.

Χρησιμοποιείτε εργαλεία για τον όγκο και την αξία των εισαγωγών και εξαγωγών ανά προϊόν από και προς τη χώρα που σας ενδιαφέρει. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της η επιχείρησή σας αποκτά πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατ. προσκλήσεις ενδιαφέροντος από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς από πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του Exportgate είναι ανοιχτή για επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Από το 2013 έχει προσελκύσει πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες από 110 χώρες. Σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις από όλους τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου, αρκεί να γίνετε μέλος στο Exportgate.

Δημιουργείτε το προφίλ της επιχείρησής σας κι αποκτάτε αμέσως πρόσβαση στη βιβλιοθήκη.

Συμβουλευτική και εκπαίδευση

Μέσα από το Exportgate αξιοποιείτε τη γνώση, την τεχνογνωσία και τα εξελιγμένα εργαλεία μας για να ενισχύετε τη λειτουργία και ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας.

Ενίσχυση εξωστρέφειας στα Trade Events

Οργανώνουμε Trade Events σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στα Trade Events έχετε την ευκαιρία να ενισχύσετε την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας στη διεθνή αγορά.

Σας παρουσιάζουμε ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες σας στους τομείς της πληροφόρησης και της παγκόσμιας επιχειρηματικής δικτύωσης.

Συζητάμε μαζί σας και σας προτείνουμε λύσεις βήμα-βήμα για την επιχειρηματική δραστηριότητά σας. Σας εξοικειώνουμε με εργαλεία για τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση συναλλαγών διεθνούς εμπορίου, που παρέχει η Eurobank.

Περιήγηση στο Exportgate με βίντεο

Εκπαιδευτικά βίντεο σας δίνουν τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στις ενότητες του Exportgate και να δείτε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας.

Ανακαλύψτε το Exportgate μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο (μόνο στα Αγγλικά):

Η συνεργασία μας με επιχειρηματικούς φορείς

Η διαδικτυακή πύλη διεθνούς εμπορίου Exportgate είναι πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με τους κύριους εξαγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Ελλάδας:

  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)
  • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ)
  • Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ)
  • Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τον Οργανισμό Enterprise Greece με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο η πύλη Exportgate αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Συνέργειες με μεγάλα τεχνολογικά οικοσυστήματα

Δημιουργούμε συνέργειες με τα μεγαλύτερα τεχνολογικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα. Το Exportgate έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Hellenic Port Community System (HPCS), την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας Ελλάδας. Οι εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα HPCS.

Το ΗPCS αυτοματοποιεί, πιστοποιεί και διασυνδέει τις διαδικασίες της λιμενικής και εφοδιαστικής αλυσίδας. Με την αυτοματοποίηση των ροών εισαγωγής και εξαγωγής εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων:

  • Εξασφαλίζει τη γρήγορη, ασφαλή και ομαλή διακίνησή τους μέσω θαλάσσης, οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς.
  • Επιταχύνει και διασφαλίζει τη διεκπεραίωση και τον συντονισμό των διαδικασιών και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Επιπλέον η πλατφόρμα HPCS διασυνδέει κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς της Λιμενικής Κοινότητας με όλους τους συναλλασσόμενους, όπως τελωνεία, ναυτιλιακούς πράκτορες, διαμεταφορείς, τελωνειακούς αντιπροσώπους, λιμάνια, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, εταιρείες logistics.

Μέσω της πλατφόρμας HPCS παρέχουν υπηρεσίες οι εταιρείες PCT SA (Piraeus Container Terminal SA), μέλος του Ομίλου της COSCO SHIPPING Ports Ltd., και PCDC SA (Piraeus Consolidation and Distribution Center SA). Στόχος τους είναι:

  • H ανάπτυξη ακόμη περισσότερων υπηρεσιών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας Ελλάδας για τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.
  • Η ενσωμάτωση περισσότερων συναλλασσόμενων στην πλατφόρμα.
  • H καθιέρωση της Ελλάδας ως κόμβου παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και υπηρεσιών logistics.

Προνόμια για μέλη του Trade Club Alliance

Ως μέλος του Trade Club Alliance εξασφαλίζετε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για τις εισαγωγικές και εξαγωγικές ανάγκες της επιχείρησής σας.

Κεφάλαιο κίνησης με ευνοϊκούς όρους

Μπορείτε να αποκτήσετε το κεφάλαιο κίνησης ETC limit με ευνοϊκούς όρους και προνομιακή τιμολόγηση. Εξασφαλίζετε άμεση ρευστότητα και χρηματοδοτείτε τις ανάγκες σας για τις εισαγωγές και εξαγωγές σας.

Για να αποκτήσετε το κεφάλαιο κίνησης ETC limit, απευθυνθείτε στον Relationship Manager σας στην εξειδικευμένη μονάδα ή στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με έναν Επαγγελματικό Σύμβουλο.