Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

H Eurobank, πάνω από μία δεκαετία, στηρίζει τον τουριστικό κλάδο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Τουρισμού στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Από το 2009, η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό ως στρατηγικός εταίρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του φορέα Marketing Greece ενώ συνεργάζεται και με άλλους θεσμικούς φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Marketing Greece, η Τράπεζά μας συμμετέχει, πέρα από τη Σύμπραξη για τα Χανιά και στη Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση και ανάδειξη των προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας, αλλά και η δημιουργία των βάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας τα επόμενα χρόνια.

Στην Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν, πέρα από την Marketing Greece και τη Eurobank, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν. Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing του Ν. Χαλκιδικής, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η AEGEAN και η Fraport Greece.

Οι προσπάθειες και οι στοχευμένες ενέργειες προβολής και προώθησης αυτής της πρωτοβουλίας επιβραβεύτηκαν με δυο σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2021. Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας απέσπασε:

  • Silver βραβείο στην κατηγορία Στρατηγική Επένδυση / Συνεργασία / Ανάπτυξη για τη δημιουργία της Σύμπραξης, όπου με τη συμβολή τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, δημιουργήθηκε ένα δυναμικό και για πρώτη φορά τόσο διευρυμένο σχήμα συνεργασίας
  • Bronze βραβείο στην κατηγορία Video content για το destination video Olympus | A mythical escape of mountain & sea, που αναδεικνύει το μεγαλείο της φύσης στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και προβάλλει τις δραστηριότητες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στον προορισμό.