Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Μια σειρά εξελίξεων και ενεργειών της Eurobank Equities, που σημειώθηκαν το 1ο εξάμηνο του 2021, αναδεικνύουν και αντανακλούν την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά:
  1. Η Eurobank Equities έχει εδραιώσει τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες επιλογές των μεγαλύτερων και σημαντικότερων θεσμικών επενδυτών καθώς και δεκάδων χιλιάδων ιδιωτών επενδυτών, έχοντας αναδειχθεί κορυφαία στην κατάταξη όσον αφορά το μερίδιο αγοράς τις περισσότερες χρονιές τα τελευταία 12 έτη. Το 2020 συγκέντρωσε το 17,4% του συνόλου των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
    Το πρώτο πεντάμηνο του 2021 ολοκληρώθηκε με τη Eurobank Equities να καταλαμβάνει την 1η θέση με 19,3% μερίδιο αγοράς, με την ημερήσια αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται πέριξ των €83εκ.
  2. Η Eurobank Equities συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την ενίσχυση της προβολής εταιριών μικρότερης κεφαλαιοποίησης ή/και χαμηλής εμπορευσιμότητας και τον εμπλουτισμό των επιλογών του επενδυτικού κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε πρόσφατα την 4η εταιρία στο πρόγραμμα επιδοτούμενης ανάλυσης, ξεκινώντας κάλυψη της μετοχής του ομίλου Quest.
    Με το κύρος και την αξιοπιστία του επί σειρά ετών βραβευμένου τμήματος ανάλυσης, η  έκθεση της Eurobank Equities περιγράφει διεξοδικά τις δραστηριότητες του Ομίλου Quest, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης (δεδομένης της έκθεσης της Quest στον κλάδο της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου) όσο και στις επιλογές που αφορούν στην αξιοποίηση της ρευστότητας που ο όμιλος διαθέτει.
    Τα τελευταία χρόνια οι επιδοτούμενες αναλύσεις από εισηγμένες εταιρείες γνωρίζουν ανάπτυξη διεθνώς με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στις χρηματιστηριακές αγορές και την πληρέστερη και ευρύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
  3. Για ακόμα μια χρονιά η Eurobank Equities συμμετείχε ως χορηγός στο Greek Investment Forum της Νέας Υόρκης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνοαμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το Forum δίνει την ευκαιρία σε Αμερικάνους επενδυτές και ελληνικές εισηγμένες εταιρείες να έρχονται σε επαφή. Στο Forum συμμετείχαν οι διοικητικές ομάδες άνω των 30 εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιριών και πλήθος επενδυτών και διαχειριστών. Πέρα από τις κατ’ιδίαν συναντήσεις μεταξύ εταιριών και επενδυτών, έλαβαν επίσης χώρα ομιλίες σημαντικών κυβερνητικών στελεχών. Σε αυτό το πλαίσιο, αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψαν για την ελληνική οικονομία στις ομιλίες τους τόσο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας όσο και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων κ. Πατέλης.