Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Το διήμερο 21 & 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 11ο Annual Capital link Sustainability Forum, με τίτλο “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία”, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά και  την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη.

Το φόρουμ σε διάρκεια 2 ημερών , με 17 Ενότητες και  70 εταιρίες, έδωσε τη δυνατότητα σε 68 διακεκριμένους ομιλητές, εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρηματίες, Επενδυτές, Τραπεζίτες και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας να εκφράσουν τις απόψεις τους εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο  κάθε τομέας συμβάλλει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας & της Κοινωνίας.

Αναλυτικότερα, η αξιοποίηση των κεφαλαίων ύψους 70 δισ. Ευρώ που θα λάβει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης υπό τη μορφή επιδοτήσεων και χαμηλότοκων δανείων, σε τομείς καθοριστικούς όπως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών και του αγροδιατροφικού κλάδου, αποτελεί αποφασιστικό βήμα προς τη συγκροτημένη μετάβαση του οικονομικού συστήματος προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, με την συνεισφορά του τραπεζικού συστήματος να διαδραματίζει καίριο ρόλο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κλιματικής αλλαγής και την υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλο

H Τράπεζά μας  εκπροσωπήθηκε  από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κ. Βασιλείου, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ με θέμα   « ESG Criteria & Bank Financing»  με συντονιστή τον κ. Ν.Καλογιάννη, Partner and Member of the Board of Directors; Financial Services Advisory Leader - PwC Greece, και συνομιλητές ανώτατα τραπεζικά στελέχη όπως την κα Ε.Βρεττού, Executive General Manager, Chief of Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς,  τον κ. Ι.Εμίρη, General Manager of Wholesale Banking  της Alpha Bank, τον κ. Β.Καραμούζη, General Manager of Corporate and Investment Banking  της Εθνικής Τράπεζας και τον κ. Δ.Κυπαρίσση, CEO της Optima Bank.