Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Η Τράπεζά μας ήταν αργυρός χορηγός της διαδικτυακής εκδήλωσης  του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο « Η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας στην μετά –covid εποχή : Ο Ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας¨ που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/4.

Με κύριο ομιλητή τον Θ. Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συζητήθηκε η συνεισφορά των τραπεζών ως κομβικού παράγοντα για την υλοποίηση του Σχεδίου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Kate Smith, CMG, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας και o Σωτήρης Λεοντάρης, Director Greece, Department for International Trade της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Την Τράπεζά μας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος  κ. Κ. Βασιλείου, με ομιλία  του με θέμα «Ο ρόλος των Τραπεζών στη νέα εποχή της ανάπτυξης» μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η χώρα μας καλείται να αξιοποιήσει μια νέα, ιστορική, ευκαιρία κινητοποιώντας συνολικά επενδυτικούς πόρους €57 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης. Η συμβολή του τραπεζικού τομέα, σε στενή συνεργασία με το Κράτος, θα είναι κρίσιμη για την κατανομή των πόρων αυτών σε έργα που θα επηρεάσουν σημαντικά την ταχεία μετάβαση σε μία πράσινη και ψηφιοποιημένη οικονομία με ξεκάθαρα οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Η Eurobank, με εκταμιεύσεις που ξεπέρασαν τα €3 δισ. το 2020, για το Corporate, έχει αναλάβει τη δέσμευση να στηρίξει τον ανοδικό κύκλο της οικονομίας, χρηματοδοτώντας την υγιή επιχειρηματικότητα και κάθε μεγάλη επενδυτική πρωτοβουλία της χώρας, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ηγετικό ρόλο και τη στρατηγική της ως Τράπεζα της Ανάπτυξης».