Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Η Eurobank διοργάνωσε και εξ' ολοκλήρου κάλυψε 15 ομολογιακά δάνεια συνολικού ποσού €53 εκ. για την εξαγορά από την Reden Solar ενός χαρτοφυλακίου υφιστάμενων Φωτοβολταικών πάρκων ανά την Ελλάδα δυναμικότητας 31 MW.

To χαρτοφυλάκιο ανήκει σε 14 διακριτές Ελληνικές ανώνυμες εταιρείες και εξαγοράστηκε από νεοσύστατη εταιρεία holding του ίδιου ομίλου, ενώ το συνολικό σχήμα αναμένεται να συγχωνευτεί εντός των επόμενων 18 μηνών. Η συναλλαγή ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των έργων και των εταιρειών και συνεπακόλουθα του εκτεταμένου ενδελεχούς ελέγχου που υλοποιήθηκε. Η Eurobank έχει αναλάβει επίσης τους ρόλους του Διαχειριστή, Τράπεζας Λογαριασμών ενώ αποτελεί και τo μοναδικό Hedging Counterparty.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής προήλθε μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία των εμπλεκόμενων μονάδων και συναδέλφων της Τράπεζας και συγκεκριμένα: Structured Finance (Σπυρίδων Βενετσιάνος), Project Finance (Γιάννης Σαράτσης, Γιώργος Ανωμερίτης, Βασιλεία Ευθυμίου), ΓΔΝΥ (Σοφία Αποστολίδου, Μαριάνθη Σκαρλατίνη), GLA (Ρούλα Καναβέτα), Treasury (Τάνια Παυλίδη, Ειρήνη Αντωνακάκη).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ