Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

 

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Μετά από μακρά περίοδο επιδημιολογικής κρίσης, επιστρέφουμε σταδιακά σε ένα περιβάλλον θετικών προσδοκιών για την οικονομία της χώρας. Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στα μέτρα προστασίας της υγείας του προσωπικού και στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των πελατών. Οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας για τη βελτίωση της επικοινωνίας και την αποδοτικότερη συνεργασία συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα το 2020 να κλείσει με εξαιρετικές επιδόσεις για το Wholesale, που ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι και η χρονιά που διανύουμε θα ολοκληρωθεί δυναμικά, ξεπερνώντας τους στόχους που έχουμε θέσει. Η βελτίωση των επιδημιολογικών συνθηκών με την άρση του lockdown και την επανεκκίνηση του τουρισμού, η στήριξη του οποίου αποτελεί στρατηγική μας δέσμευση,  μας επιτρέπει να  σχεδιάζουμε με αισιοδοξία το πλάνο των επόμενων χρόνων. Εν αναμονή των πρώτων εκταμιεύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και μέσα από στοχευμένες ενέργειες και εντατική εργασία, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ανοδικό κύκλο της οικονομίας.

Στις επιτυχίες που σημειώνουμε, συμβάλλουν άμεσα οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, όπως:

  • Μέτρα Στήριξης των πελατών σε συνεργασία με τη πολιτεία, όπως η Β’ Φάση του προγράμματος «Κεφάλαιο Κίνησης – Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων ΕΑΤ», ο Β΄ Κύκλος Επιδότησης Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων για το Q1 2021, η αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων και το νέο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων “ΓΕΦΥΡΑ 2”. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη των πελατών, θεσπίσαμε επιπλέον μέτρα, όπως το νέο πρόγραμμα step-up για επιχειρήσεις κλάδων που είχαν δυσμενώς επηρεαστεί από την πανδημία και το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα της EIB.
  • Ο πρωταγωνιστικός μας ρόλος στην αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνεργασία με το κράτος. Επιδιώκουμε να παίξουμε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση των συνολικών πόρων άνω των €57 δις, συμβάλλοντας στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, μετά από μια πολυετή οικονομική κρίση και τη δοκιμασία της πανδημίας. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ότι το 30% περίπου των πόρων αυτών θα αφορά ενέργειες περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα, όπως ενεργειακά έργα και έργα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
  • Η στρατηγική μας για την υιοθέτηση ESG φιλοσοφίας, αρχών και κριτηρίων. Το κανονιστικό πλαίσιο των ESG επενδύσεων έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να προσφέρει αξία στις long-term επενδύσεις, μέσω της ενίσχυσης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και του ενδελεχούς ελέγχου. Επίσης, καθορίζει και ακολουθεί κοινωνικούς και περιβαλλοντολογικούς στόχους, τόσο στις επενδύσεις όσο και εσωτερικά στις εταιρείες. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ESG, εφαρμόζουμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση κουλτούρας υπεύθυνης τραπεζικής και βιώσιμης ανάπτυξης και προχωράμε στην ανάπτυξη ESG προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη των εταιρειών που υιοθετούν αυτή τη φιλοσοφία.
  • Εκτός από το κεντρικό πρόγραμμα μετασχηματισμού της Τράπεζας «Eurobank 2030», ενισχύουμε τις ενέργειες του Wholesale στο ίδιο πλαίσιο. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Digital Acceleration, το Digital Credit Paper, τη μείωση του κτιριακού κόστους, τη δημιουργία οικοσυστημάτων και το Project Waltz, στοχεύουμε στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, τη διευκόλυνση του προσωπικού, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας της Τράπεζας.
  • Ο πρωταγωνιστικός μας ρόλος σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως η 1η φάση του Ελληνικού και των malls ύψους περίπου €1,7 δισ. (συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών), η έκδοση κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων συνολικού ποσού μέχρι €105 εκ., για την ανάπτυξη τριών φωτοβολταικών πάρκων 230MW από 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ στη Κοζάνη, οι Ομολογιακές Έκδόσεις ύψους €775 εκ., €500 εκ. και €200 εκ. από τη ΔΕΗ Α.Ε, τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ Α.Ε. αντίστοιχα, όπως και άλλες σημαντικές συναλλαγές.

Σταθερή μας επιδίωξη παραμένει η συνεχής στήριξη στρατηγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας και η χρηματοδότηση υγιών επιχειρηματικών σχεδίων. Ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης των πελατών μας, τα επενδυτικά προγράμματα και την εξωστρέφειά τους. Κατά τη σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε προκειμένου να εδραιώσουμε το ρόλο του στρατηγικού συνεταίρου για τον πελάτη. Ενισχύουμε ενέργειες επικοινωνίας και δια ζώσης συναντήσεων με πελάτες και συναδέλφους, όπως οι πρόσφατες περιοδείες στελεχών στη Κρήτη και τη Β. Ελλάδα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, αναγνωρίζοντας απόλυτα τη συμβολή σας στην επιτυχία του Wholesale. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Βασιλείου

   
Η δομή μας

Η δομή μας

Τομέας Λειτουργιών, Ανάπτυξης & Υποστήριξης Εργασιών GCIB.
Η δομή μας
Τα νέα μας

Τα νέα μας

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του
Group Corporate & Investment Banking.
Τα νέα μας
Το GCIB είμαστε εμείς

Το GCIB είμαστε εμείς

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας στα νέα τους καθήκοντα στο Group Corporate & Investment Banking.
Το GCIB είμαστε εμείς
Οι επιτυχίες μας

Οι επιτυχίες μας

Καταφέραμε να ηγηθούμε σε μεγάλης κλίμακας συναλλαγές με ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι επιτυχίες μας