Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

 

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Διανύουμε μία πρωτοφανή συγκυρία, με την επίδραση της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης να αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στη προσωπική και εργασιακή καθημερινότητά μας. Από την αρχή της κρίσης, προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας όλων και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Μπροστά στις προκλήσεις της εποχής, η Τράπεζα έδρασε ταχύτατα, υιοθετώντας άμεσα μέτρα για τη προστασία της υγείας του προσωπικού και παρέχοντάς του τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία και τον εξοπλισμό για την ομαλή μετάβαση στη τηλεργασία, η οποία άγγιξε το 90% στο GCIB. Εμείς, αξιοποιήσαμε πλήρως τα εργαλεία αυτά και δουλέψαμε εντατικά, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις μας το πρώτο ενιάμηνο του 2020 να ξεπεράσουν τους αρχικούς αλλά και τους αναθεωρημένους,  προς τα πάνω - μετά COVID-19 -  στόχους μας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μέσα από τη πανδημική κρίση, ώστε να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικότερα με τους συναδέλφους και τους πελάτες μας, προσφέροντάς τους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2020 αναλάβαμε πρωτοβουλίες όπως:

  • Η διεξαγωγή ερευνών ικανοποίησης του προσωπικού και των Corporate πελατών, με στόχο να αφουγκραστούμε τις αξιολογήσεις σχετικά με τις ενέργειες της Τράπεζας κατά τη περίοδο της πανδημίας. Οι έρευνες παρουσίασαν μεγάλη συμμετοχή και τα αποτελέσματα ικανοποίησης του προσωπικού αλλά και των πελατών μας επιβράβευσαν.
  • Η στήριξη των πελατών μας  παρέχοντας ρευστότητα μέσω των προγραμμάτων Εγγυοδοτικό – Χρηματοδότηση Κεφαλαίου Κίνησης με την εγγύηση της ΕΑΤ, ΤΕΠΙΧ ΙΙ - Χρηματοδότηση Κεφαλαίου Κίνησης με επιδότηση τόκων, Επιδότηση Επιτοκίου, σε συνεργασία με την πολιτεία. Ταυτόχρονα εργαστήκαμε για την παροχή ειδικά προσαρμοσμένων λύσεων μέχρι και το 2021 για εταιρείες που εντάσσονται στον ξενοδοχειακό κλάδο.
  • Ο σχεδιασμός και η έναρξη εφαρμογής της υλοποίησης του νέου λειτουργικού μοντέλου του GCIB με τη συμμετοχή όλων μας. Στόχος μας είναι να προσαρμοστούμε άμεσα στη νέα πραγματικότητα και να κεφαλαιοποιήσουμε τις αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή εποχή, ώστε να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών μας και να εργαζόμαστε με μεγαλύτερη ευελιξία. 
  • Η έναρξη του έργου Credit Underwritting, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη Τράπεζα καθώς θα συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της διαδικασία έγκρισης προϊόντων και θα μειώσει κατά πολύ τους χρόνους εκταμίευσής τους.
  • Η οργάνωση διαδικτυακών events για τους Corporate πελάτες μας, ώστε να ενημερωθούν από ειδικούς για ενδιαφέροντα ζητήματα όπως η πορεία της παγκόσμιας και της ελληνικής οικονομίας και η εξέλιξη της πανδημίας. 
  • Ο πρωταγωνιστικός μας ρόλος σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής οικονομίας, όπως η χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ για το εμβληματικό έργο ΑΡΙΑΔΝΗ με προϋπολογισμό ύψους €1 δις που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής και οι εκδόσεις κοινών ομολογιακών δανείων ύψους €500 εκ. και 320εκ. της ΓΕΚ TERNA και της LAMDA Development αντίστοιχα.

Φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε, αναμένουμε αυτή να ολοκληρωθεί εξίσου δυναμικά, συνεχίζοντας να στηρίζουμε ενεργά τις ελληνικές επιχειρήσεις τόσο στην ανάπτυξή τους, όσο και στην αντιμετώπιση της κρίσης. 

Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά για τη συμβολή σας στην επιτυχία του GCIB και να τονίσω, πως εξακολουθούμε να εμμένουμε στο βασικό μας όραμα: να είμαστε ο στρατηγικός συνεταίρος για τον πελάτη. Ελπίζω να ξεπεράσουμε σύντομα τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε και να έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε δια ζώσης σε ένα GCIB Town Hall. Μέχρι τότε εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Βασιλείου

 
   
Η δομή μας

Η δομή μας

Γνωρίστε την οργανωτική δομή του Τομέα Global Transaction Banking.
Η δομή μας
Τα νέα μας

Τα νέα μας

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις εξελίξεις του Group Corporate & Investment Banking.
Τα νέα μας
Το GCIB είμαστε εμείς

Το GCIB είμαστε εμείς

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας στα νέα τους καθήκοντα στο Group Corporate & Investment Banking.
Το GCIB είμαστε εμείς
Οι επιτυχίες μας

Οι επιτυχίες μας

Καταφέραμε να ηγηθούμε σε μεγάλης κλίμακας συναλλαγές με ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι επιτυχίες μας