Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και των πελατών μας, καθώς και την ανάγκη να διατηρήσουμε τη διάκριση “Best FX Provider in Greece”, από τον έγκριτο οργανισμό Global Finance, για πολλά συναπτά έτη, στη Eurobank λανσάραμε ήδη από τις αρχές του 2017 την υπηρεσία “e-FX for Business”. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι εταιρικοί μας πελάτες μπορούν να εκτελέσουν μέσα σε δευτερόλεπτα συναλλαγές FX Spot, με real time τιμές, μέσα από το e-Banking από όπου και αν βρίσκονται.

Η υπηρεσία “e-FX Spot” είναι διαθέσιμη για 53 διαφορετικά ζεύγη νομισμάτων και είναι πλήρως λειτουργική 24/5 (24 ώρες το 24ωρο τις εργάσιμες ημέρες.). Η ροή των συναλλαγών είναι πλήρως αυτοματοποιημένη σε καθημερινή βάση, χωρίς να χρειάζεται κάποια ανθρώπινη παρέμβαση. Για την εκτέλεση της συναλλαγής, ξεκινώντας από το log-in του πελάτη μέχρι τη λογιστικοποίηση της απαιτούνται λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης μέσω OTP.

Η υπηρεσία“e-FX Spot” μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η υπάρχουσα λειτουργικότητα και οι αλγόριθμοι που εφαρμόζονται εξασφαλίζουν ότι η προσφερόμενες ισοτιμίες βασίζονται ακριβώς στις συναλλαγματικές ισοτιμίες που ισχύουν τη στιγμή της συναλλαγής συν την προμήθεια μετατροπής που έχει συμφωνηθεί. Επιπλέον, για την προστασία του πελάτη, έχουν τεθεί ανώτατα ημερήσια όρια ανά συναλλαγή, χρήστη και εταιρικό επίπεδο. Αυτά τα όρια ωστόσο μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν κατόπιν αιτήματος του πελάτη στην τράπεζα.

  • Έχουν εκτελεστεί περισσότερες από 55.000 συναλλαγές μέχρι τώρα, με έναν μέσο όρο τρέχουσας χρήσης 100 συναλλαγές την ημέρα
  • Περισσότεροι από 1.800 πελάτες έχουν ήδη εγγραφεί στην ψηφιακή υπηρεσία  FX με περίπου 70% από αυτούς να είναι συχνοί χρήστες της

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύουμε την σουίτα “e-FX for Business” με 3 νέες υπηρεσίες, στοχεύοντας στην πλήρη κάλυψη των καθημερινών αναγκών των εταιρικών μας πελατών για την αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου και επιπλέον στη διευκόλυνση και επιτάχυνση των βημάτων που απαιτούνται για την εκτέλεση της συναλλαγής.

Με τις νέες υπηρεσίες “e-FX Forward”, “e-FX Flexible Forward” και “e-FX Take Up Deal” ο Treasurer της εταιρίας μπορεί εύκολα να προσεγγίσει την αγορά συναλλάγματος, να διαχειριστεί τον συναλλαγματικό κίνδυνο της εταιρείας και να προστατέψει τις μελλοντικές χρηματικές ροές σε ξένο νόμισμα (έναντι του εγχώριου νομίσματος) μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (έγκριση και διαθεσιμότητα του πιστωτικού ορίου για το είδος της συναλλαγής) και διατίθενται σε πρώτη φάση για τα ζεύγη νομισμάτων EUR/USD & EUR/GBP.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις FX υπηρεσίες που προσφέρουμε, μέσω των ψηφιακών μας καναλιών έτσι ώστε να ενισχύσουμε την εμπειρία του πελάτη και να του προσφέρουμε “real time” ευκολία εκτέλεσης της συναλλαγής με ένα πρακτικά άρτιο τρόπο μέσω του e-Banking της Eurobank.