Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση

Το Digital Academy for Business, το ψηφιακό κανάλι γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών για επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που αποτελεί τη πρώτη και μοναδική πρωτοβουλία ελληνικής τράπεζας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, παρέχει πρωτοποριακό υλικό και δωρεάν συμμετοχή σε e-workshops που διοργανώνει, αξιοποιώντας το οικοσύστημα συνεργατών της Eurobank.

Διεθνή brands, πρωτοπόρες digital εταιρείες και στρατηγικοί εταίροι μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές τους σε e-workshops, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

Η θεματολογία των workshops βασίζεται σε εξειδικευμένη αρθρογραφία, και τα webinars, προσβάσιμα σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.eurobank.gr, έχουν  καλύψει μέχρι τώρα τις ενότητες: ESG,  Digital Marketing, Τουρισμός, Ηλεκτρονικό εμπόριο, Ικανοποίηση πελάτη, Σύγχρονες μέθοδοι εργασίας, Ηλεκτρονική τιμολόγηση. Το 2022 εστίασε σε θέματα ESG , Ηλεκτρονικής τιμολόγησης, Τουρισμού , Ηλεκτρονικού εμπορίου, και σεμινάρια ενίσχυσης ψηφιακού μετασχηματισμού. Όλες οι θεματικές ενότητες καλύφθηκαν με επιτυχία και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ικανοποίησης, όσο και συμμετοχής από στελέχη επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια του τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με επιτυχία, τa workshop με τίτλο «Οδηγός επιλογής και χρηματοδότησης ολοκληρωμένων ξενοδοχειακών λύσεων κλιματισμού & παραγωγής ζεστού νερού», σε συνεργασία με την LG Business solutions ενώ στα θέματα ηλεκτρονικής τιμολόγησης διενεργήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο για επιχειρήσεις σχετικά με B2G στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, με τη συνεργασία της Impact (a Softone company).

Επιπλέον, με την επιτυχή διοργάνωση του επετειακού phygital event μας στις 14 Δεκεμβρίου με θέμα «Πρακτική εφαρμογή και Προοπτική των κριτηρίων ESG», ολοκληρώθηκε και επίσημα ο κύκλος των workshops αναφορικά με θέματα ESG που είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2021. Mία σημαντική δράση ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες που απορρέουν από την υιοθέτηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση προτύπων, για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, την επέκτασή τους σε διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην πορεία προς το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με μία συγκεντρωτική απεικόνιση, το πλήθος των workshops αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2021, προσελκύοντας πάνω από 1600 συμμετέχοντες. Η ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων δηλώνει έκδηλα την ανάγκη των επιχειρήσεων για στοχευμένες και άμεσες εκπαιδεύσεις. Η επιτυχία της πρωτοβουλίας του Digital Academy είναι έκδηλη και από τον αριθμό των μελών του academy, που ξεπερνά τα 2.500 μέλη, και συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά.

Το ψηφιακό κανάλι εξελίσσεται διαρκώς, όχι μόνο με τη διεξαγωγή e-workshops για τις επιχειρήσεις, αλλά και με την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων , καθώς και νέων θεματικών ενοτήτων σε αρθρογραφία, όπως για παράδειγμα στο κομμάτι της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-invoicing/e-payments) και τα οφέλη της για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, με την προσθήκη νέων λειτουργιών, το Digital Academy προχώρησε σε ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας, στοχεύοντας στην αναβαθμισμένη εμπειρία του χρήστη. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ο επανασχεδιασμός της φόρμας εγγραφής, η βελτιωμένη διαχείριση πλοήγησης ως προς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, η προσθήκη μηχανής αναζήτησης , όπως επίσης και η προσθήκη βιβλιοθήκης με αρχεία από τις παρουσιάσεις των workshops.

Το Digital Academy συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά με τη δράση του, σε διεθνή events για επιχειρήσεις. Ειδικότερα, υπήρξε platinum χορηγός του 2ου Hellenic Association of Treasurers Summit, που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβρη με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας με τον ΣΕΒ, η συμμετοχή του ψηφιακού καναλιού είναι ενεργή και σε workshops σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον κορυφαίο φορέα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην πρωτοβουλία για το παρατηρητήριο ψηφιακού μετασχηματισμού του ΣΕΒ. Τέλος, το Digital Academy for Business αποτέλεσε για το 2022 στρατηγικό πυλώνα του Naxos Smart Island project όπου δίνουμε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.