Επιλέξτε γλώσσα Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Αναζήτηση
Family Business

Family Business

Μετάβαση στη νέα γενιά
της οικογενειακής επιχείρησης
Εταιρική διακυβέρνηση
με σαφείς κανόνες και σεβασμό
Επιχειρηματική εξέλιξη
με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες
Συνεργαζόμαστε με την EY Ελλάδας για να στηρίζουμε την αειφορία των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων: από την εμπιστοσύνη στην επιτυχία, από τη μια γενιά στην επόμενη. Σας βοηθάμε να σχεδιάσετε σωστά το πλάνο διαδοχής της επιχείρησής σας, να ορίσετε κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και να προσαρμοστείτε έγκαιρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Στην Ελλάδα το 80% των επιχειρήσεων είναι οικογενειακές. Είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της οικονομίας μας.

Από γενιά σε γενιά

Το 91% των επικεφαλής των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σκοπεύει να παραδώσει την επιχείρηση στην επόμενη γενιά.

Με την πρωτοβουλία Family Business στηρίζουμε τη δική σας επιχείρηση σε αυτήν τη μετάβαση. Σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κρίσιμα θέματα:

  • Διαδικασία διαδοχής –  Σας προσφέρουμε υποστήριξη και συμβουλευτική για να σχεδιάσετε τη μετάβαση της επιχείρησής σας στην επόμενη γενιά (succession plan). Σας στηρίζουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας.
  • Οικογενειακό καταστατικό – Σας βοηθάμε να προετοιμάσετε το οικογενειακό καταστατικό της επιχείρησής σας.
  • Φορολογικός σχεδιασμός – Σας υποστηρίζουμε συμβουλευτικά στον φορολογικό σχεδιασμό που χρειάζεται η επιχείρησή σας.
  • Επιμόρφωση της νέας γενιάς – Σας βοηθάμε να εξασφαλίσετε και να μεταφέρετε τη γνώση που είναι απαραίτητη στη νέα γενιά.

Με σωστό σχεδιασμό και σεβασμό

Για να εδραιωθεί η οικογενειακή επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να λειτουργεί με ξεκάθαρους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης (corporate governance).

Με την πρωτοβουλία Family Business σας προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να θεσπίσετε και να εφαρμόζετε τους δικούς σας κανόνες:

  • Οικογενειακή διακυβέρνηση – Σας παρουσιάζουμε μοντέλα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της οικογενειακής επιχείρησής σας με ξεκάθαρους κανόνες.
  • Εταιρική διακυβέρνηση – Σας βοηθάμε να διαμορφώσετε τη στρατηγική διακυβέρνηση της επιχείρησής σας.

Μετάβαση στη νέα εποχή

Η επιτυχία των οικογενειακών επιχειρήσεων αντανακλά την επιμονή, σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Ωστόσο, για να παραμένουν ανταγωνιστικές σε βάθος χρόνου, οι οικογενειακές επιχειρήσεις πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς.

Με την πρωτοβουλία Family Business σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής:

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός – Σας βοηθάμε στην ψηφιοποίηση της επιχείρησής σας, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη καινοτομιών.
  • Ψηφιακή γνώση και δικτύωση – Υποστηρίζουμε την εκπαίδευσή σας σε θέματα ψηφιακής γνώσης και δικτύωσης. Σας βοηθάμε να αποκτήσετε τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.
  • Ανάπτυξη οικογενειακής επιχείρησης – Σας προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Με την τεχνογνωσία κορυφαίων οργανισμών

Για να σας προσφέρουμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Family Business, συνεργαζόμαστε με την EY Ελλάδας, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η πείρα και η εξειδίκευση που μπορούμε να σας προσφέρουμε δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στη δική σας οικογενειακή επιχείρηση. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και εδραίωσή της στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το στέλεχος του Group Corporate & Investment Banking που σας εξυπηρετεί.